Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAŠKO STANIVUKOVIĆ

Novi gradonačelnik Banja Luke: 'Srbin sam i pravoslavac, gay paradu ovdje neću dopustiti'

Banja Luka: Novoizabrani gradonačelnik Stanivuković družio se s građanima na Trgu Krajine
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/5
29.11.2020.
u 18:39

Na pitanje da li je u duhu Bošnjaka i muslimana u Sarajevu, Stanivuković je odgovorio da svatko ima pravo odlučiti i donijeti odluku.

Novoizabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković (27) rekao je da svatko ima pravo na sve vrste opredjeljenja, ali dok je on na čelu tog grada gay parada neće biti organizirana. 

- Neka svatko radi što u dubini sebe osjeća. Svatko ima pravo na sve vrste opredjeljenja. Mislim da je jedna gay parada dovoljna u Sarajevu, za čitavu zemlju. Mislim da je to sasvim dovoljno. Ovdje ima gay parada, dovoljno. Mislim da nema potrebe u Banjoj Luci, rekao je Stanivuković. 

Naime, smatra da su to vrijednosti koje se ne trebaju na taj način promovirati na trgovima, rekao je za Klix.ba.

- Smatram da nitko u Banjoj Luci nije ugrožen, po bilo kojoj opredijeljenosti. Ako netko želi izraziti takvu vrstu svog stava, do Sarajeva je tri sata i svake godine ima ovdje. Ima u Beogradu, evo i u Sarajevu, rekao je. 

Dodao je da je on Srbin i pravoslavac te da gay parada nije u duhu naroda kojem pripada.

Na pitanje da li je u duhu Bošnjaka i muslimana u Sarajevu, Stanivuković je odgovorio da svatko ima pravo odlučiti i donijeti odluku.

- To neće biti za vrijeme mog mandata u Banjoj Luci. Muslimani su to dopustili. Ako hoće, neka i u Mostaru dopuste, rekao je.

Na pitanje što će biti ako mu narede rekao je:

- Hajde da vidimo tko će organizirati u Banjoj Luci.

Komentara 36

DA
dado19
19:07 29.11.2020.

Nemam nista protiv da gey,lezbejke i ostali rade sta hoce u svojoj kuci niti iste osudjujem jer to je njihovo pravo ali isto tako sam protiv marsiranja i propagiranja njihovih stavova... Jos koji godinu i bit ce naporniji od Jehovinih svjedoka...

BO
Bowl
19:04 29.11.2020.

I ja se zapitam gdje su ti pravoslavci,židovi kad treba progovorit o temi abortusa u Hrvatskoj,usvajanju djece itd.Oni se pojavljuju kad treba ocrnit,popljuvat i preuzet novce za razne udruge.Nikad oni ne bi mogli progovarat i radit to što rade kod nas u vlastitim državama.

K1
Kone_1
19:08 29.11.2020.

Treba dopustit gay brakove (ne posvajanja), a zabranit parade. Na tim paradama se tak i tak samo pojavljuju nakaze koje nebi ni u cirkusu primili kao sto se kojekakve nakaze druge vrste okupljaju na razboraznim hodovima za zivot

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije