Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Shvatili' neslaganje

Novogradiški HSS-ovci napustili Beljaka i krenuli za Hrgom

hss
Ivica Galović/PIXSELL
14.01.2018.
u 15:46

Novogradiški HSS-ovci žele nastaviti svoje političko djelovanje na demokršćanskoj političkoj platformi i kako taj prostor vide upravo u HDS-u

Cijeli Gradski odbor HSS-a Nove Gradiške nastavit će svoje političko djelovanje u Hrvatskoj demokršćanskoj stranci (HDS), koja je osnovala svoj ogranak u Brodsko-posavskoj županiji.

Donedavni predsjednik Gradske organizacije HSS-a Zoran Jukić rekao je kako novogradiški HSS-ovci žele nastaviti svoje političko djelovanje na demokršćanskoj političkoj platformi i kako taj prostor vide upravo u HDS-u. Zamjenik predsjednika HDS-a, bivši čelnik HSS-a Branko Hrg nije krio zadovoljstvo zbog osnivanja ovog ogranka.

- Demokrščanstvo ima svoj prostor na hrvatskoj političkoj sceni, a ovo je signal i poziv za ostale koji svoje političko djelovanje žele nastaviti na demokršćanskoj političkoj platformi da nam se priključe - naglasio je Hrg te najavio osnivanje ogranaka po čitavoj Slavoniji.

Zanimljivo je što su svoje neslaganje sa stavovima HSS-a shvatili tek nakon izbora i nakon sto su zajedno s HSS om osvojili nekoliko saborskih mandata, pa sada nakon godinu dana s tom snagom i nakon što je Hrg postao saborski zastupnik osnivaju novu stranku i vlastite ogranke. Znakovito je i to što se na osnivačkoj skupštini u Novoj Gradiški u svojstvu gosta pojavio i brodsko-posavski župan Danijel Marušić, što neki tumače kao uvod u buduću koaliciju na idućim izborima.

Komentara 23

Avatar Moodleen
Moodleen
16:04 14.01.2018.

Ostalo u bljak-strančici 7-8 članova, sve pošteno izašlo ili će izaći. Pa i u statutu hahahaeses-a valjda piše da nitko ne može biti član ko nije pravomoćno osuđen za kriminal i na dnu ladice nema partijsku knjižicu.

Avatar navijač
navijač
16:16 14.01.2018.

HSS je propao onda kad je Beljak preuzeo vodstvo stranke, to i ćorav vidi.

SN
Samo naprijed
16:25 14.01.2018.

Osoba koja tvrdi na televiziji da popravak rejtinga hrvatskog gospodarstva nije važan mogla bi uskoro svoje slobodno vrijeme popuniti noćnom šetnjom oko automobila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije