Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODE NOVE MJERE

Novo žarište: U Bjelovaru čak 33 novozaražene osobe, sve su bile na svadbi

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 33 novih slučajeva zaraze koronavirusom
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
05.09.2020.
u 13:44

- Sljedeće odluke provodit će se od ponedjeljka i to sljedećih mjesec dana. Dakle, svatovi ne smiju imati više od 50 uzvanika. Na ostalim svečanostima i proslavama ne smije biti više od 20 osoba, na sahranama može biti najviše 50 osoba – istaknuo je nove odluke župan Damir Bajs.

U Bjelovaru nikad gora situacija, 33 novovoboljele osobe od COVID-19, sve su bile u svatovima. Nakon što je Bjelovarsko-bilogorska županija dugo imala povoljnu epidemiološku situaciju, svatovi održani protekloga vikenda u Bjelovaru prouzročili su novo žarište.

- Dogodilo se što se dogodilo i brojnim drugim županijama, a to je da je jedna svadba postala žarište. Od jučer su, dakle, potvrđena 33 slučaja, a možda ih ima i više, samo je nama interent u Zavodu u Zagrebu bio prebukiran i pao je sustav, tako da postoji mogućnost da je još nekoliko nalaza pozitivno. To ćemo vam moći sutra potvrditi – rekla je dr. Grgić. Dodaje da su prekjučer potvrđena tri slučaja u istim svatovima tako da sveukupno i službeno iz tih svatova za sada je 36 zaraženih.

- Nažalost, zbog jednih svatova više nismo županija koja se najbolje borila sa virusom – navela je dr. Grgić.

Inače, u Općoj bolnici Bjelovar još jučer je potvrđeno da je zaražen jedan zdravstveni djelatnik i jedan pacijent bolnice.

- Zaražena je jedna medicinska sestra i jedan pacijent koji je došao u bolnicu. Testirali smo jučer odmah 48 zdravstvenih djelatnika i 15 pacijenata koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom. Dobili smo za sada nalaz za 46 osoba i svi su negativni. Tri liječnika i 20 djelatnika bolnice je u izolaciji, ali sustav i dalje dobro funkcionira kao i sama bolnica.

Župan Damir Bajs ispred Stožera civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije objavio je nove odluke Stožera.

- Sljedeće odluke provodit će se od ponedjeljka i to sljedećih mjesec dana. Dakle, svatovi ne smiju imati više od 50 uzvanika. Na ostalim svečanostima i proslavama ne smije biti više od 20 osoba, na sahranama može biti najviše 50 osoba – istaknuo je nove odluke župan Damir Bajs.

Komentara 41

SA
sargu123
13:52 05.09.2020.

Ne razumijem, kako netko može biti toliko tup, da ne upotrijebim drugi izraz, pa se u ovo vrijeme vucara po svadbama i sličnim događanjima. Konkretno za svadbu su dovoljni mladenci, kumovi i roditelji! Kakvi masovni derneci!

DU
Deleted user
13:57 05.09.2020.

Ovo je jedan od nepobitnih dokaza da treba poštovati mjere koje stožar preporučuje, nikada virus neče samo tako otiči ako budemo i dalje neozbiljni.

Avatar urbanjungle
urbanjungle
14:01 05.09.2020.

Ovo sa svadbama je fakat presmiješno. Kome treba više dernek svadba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije