Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREČNE IZJAVE

Novo ubojstvo crnca u SAD-u: Policajci s 20 metaka propucali mladog biciklista

Foto: Reuters/Pixsell
01.09.2020.
u 23:12

Bijesni prosvjednici su se u ponedjejlak navečer suočili s policajcima pred šerifovim uredom, a kasnije u utorak najavljena je prosvjedna povorka od mjesta pucnjave do šerifova ureda.

Policajci u Los Angelesu ubili su crnog biciklista, posljednje u nizu policijskih ubojstava Afroamerikanaca, a šerifov ured i odvjetnik obitelji žrtve dali su u utorak proturječna objašnjenja incidenta.

Biciklist, 29-godišnji ustrijeljen je s više od 20 metaka u leđa nakon što su ga dvojica policajaca pokušala zaustaviti zbog prometnog prekršaja, rekao je Benjamin Crump, odvjetnik Kizzeeove obitelji.

Ured šerifa u Los Angelesu tvrdi da je u Kizzeea ispaljeno manje od 20 metaka.

Ubojstvo je ponovno pokrenulo prosvjede u gradu zbog policijske brutalnosti nad crncima diljem zemlje.

Kizzee se u ponedjeljak poslijepodne vozio biciklom u okrugu Westmont kada su ga zaustavila dvojica policajaca koja su se vozila uz njega.Bacio je bicikl i dao se u bijeg, a policajci su za njim potrčali, rekao je šerifov glasnogovornik Brandon Dean.

Kizzee je potom jednoga od njih udario u lice i odbacio hrpu odjeće koju je nosio. Policajci tvrde da je među odjećom bio pištolj i obojica su zapucali u Kizzeea, kažu u uredu.

Dean je rekao da ne zna kakav je prekršaj Kizzee napravio i ustvrdio da je u njega ispaljeno manje od 20 metaka. Nije želio odgovarati na pitanja o pojedinostima pucnjave niti koji je status policajaca uključenih u incident.

No, Crump, odvjetnik specijaliziran za ljudska prava i zastupnik žrtava policijskog nasilja, na Twitteru je napisao: "Kažu da je bježao, odbacio odjeću i pištolj. Nije ga uzeo, a policajci su ga ustrijelili više od 20 puta i takvoga ga satima ostavili".

Bijesni prosvjednici su se u ponedjejlak navečer suočili s policajcima pred šerifovim uredom, a kasnije u utorak najavljena je prosvjedna povorka od mjesta pucnjave do šerifova ureda.

Komentara 10

Avatar Edgedancer
Edgedancer
00:10 02.09.2020.

Kako to da policajci nikad ne upucaju nekog crnog doktora, odvjetnika, frizera, frizerku, medicinsku sestru, brata, radnika na građevini, vozača autobusa itd itd... ?

HO
homophob
00:45 02.09.2020.

Nisam rasni diskriminator i ne vjerujem u razlicite mentalne ili fizicke sposobnosti ljudi radi pripadnosti nekoj odradenoj rasi nego to tumacim odgojem zajadnice u kojoj pojedinac odrasta i zivi, medutim zaista je zabrinjavajuce cudno zasto crnci imaju slusnih problema. Kada im netko vikne: Stop policija! Oni cuju: Bjez sto brze mozes!

DU
Deleted user
06:57 02.09.2020.

Tamo je zakon takav i gotovo, upucali bi i bijelaca u istim okolnostima. Koliko bi "naših crnaca" bilo upucano da je zakon isti i u Hrvatskoj??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije