Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANEVAR OBRANE

Novo suđenje Mamićima: Vrbanović negativan na koronu, morat će na sud

Zdravko Mamić, Damir Vrbanović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/11
21.10.2020.
u 15:32

Nije trebalo čekati dugo, naime, da se pojave i teorije kako bi Vrbanovićev odlazak na testiranje na Covid-19 mogao biti i manevar obrane.

Suđenje braći Mamić i još petorici u ponedjeljak je odgođeno i prije nego je počelo jer se optuženi Damir Vrbanović nije pojavio, što je opravdao odlaskom na testiranje na Covid u Zagrebu. Vrbanović je, pak, negativan na koronavirus, o čemu je jučer izvijestio i Županijski sud u Osijeku.

Kako je ustvrdio njegov branitelj Janjko Grlić u ponedjeljak, on je tri dana ranije, dakle u petak, imao temperaturu pa ga je liječnica uputila na testiranje. Sudac Davor Mitrović odmah je upozorio kako to "za idući put neće biti dovoljno opravdanje".

Nije trebalo čekati dugo, naime, da se pojave i teorije kako bi Vrbanovićev odlazak na testiranje na Covid-19 mogao biti i manevar obrane. Odgođene su, inače, dvije rasprave zakazane za ovaj tjedan, a sljedeća je u ponedjeljak, kada bi se, ukoliko netko opet ne bude izostao zbog koronavirusa ili bojazni od istog, optuženici trebali očitovati o krivnji.

A Zdravko Mamić, brat mu Zoran te sin Mario Mamić, zatim Damir Vrbanović, Nikky Arthur Vuksan, Igor Krota i Sandro Stipančić terete se za zločinačko udruženje u sklopu kojeg su, preko off shore tvrtki registriranih u inozemstvu, iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna.

Ukupna je šteta nanesena Dinamu, pak, oko 200 milijuna kuna. Zdravku Mamiću sudi se u odsutnosti, a spojene su u tom postupku druga i treća optužnica protiv njega. U trećoj je sam, a optužen je da je s računa Dinama u Klagenfurtu podignuo 2,2 milijuna eura i trošio ih za svoje potrebe.

VIDEO: Spis od 46.000 stranica: Zdravku Mamiću će se suditi u odsutnosti, svjedok opet Luka Modrić?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije