Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO OBJAVILO

Novo povlačenje zbog etilen oksida: Ovaj put pronađen u voćnim sladoledima

Pixabay/ilustracija
08.10.2021.
u 16:25

Proizvodi nisu u skladu s europskom uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnoga i životinjskog podrijetla

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak potrošače da su povučeni sladoledni voćni deserti Fruit peak i Fruit wave jer sadržavaju pesticid etilen oksid, a riječ je o nizozemskim proizvodima koje na hrvatsko tržište stavlja Biovega.

Povučeni su sladoledni voćni deserti Fruit peak 6 x 60ml Eau Yeah, rok trajanja: 02.03.2023. (LOT: 1061007) te sladoledni voćni deserti Fruit wave  8 x 40ml Eau Yeah, rok trajanja: 03.03.2023. (LOT: 1061011), rok trajanja: 06.04.2023. (LOT: 1096010) zbog etilen oksida u sastojku proizvoda.

Foto: HAPIH

Proizvodi nisu u skladu s europskom uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnoga i životinjskog podrijetla.

Proizvođač je Dedert IJs BV, JL Roermond iz Nizozemske, veleprodaju provodi nizozemska tvrtka Udea BV, Veghel, a na hrvatsko tržište stavlja Biovega d.o.o., Zagreb. Obavijest se odnosi isključivo na proizvode s navedenim podatcima.

Detalji o povlačenju dostupni su na internetskoj stranici subjekta u poslovanju s hranom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije