Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banja Luka

Novo okupljanje skupine 'Pravda za Davida', majka poručila: 'Nije bitna vjera i nacija'

David Dragičević
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/15
03.01.2019.
u 20:54

Na pitanje novinara gdje je Davidov otac, Davor Dragičević, Radanović je kazala kako ne zna i da nema nikakvih informacija o njemu

Pripadnici skupine "Pravda za Davida" i u četvrtak su se okupili u Banjoj Luci kako bi zatražili otkrivanje istine o smrti mladića Davida Dragičevića, čija je majka dobila poziv na saslušanje u policiji.

Najavili su kako će za buduća okupljanja zatražiti utočište ispred katoličkih crkava ili džamija u tom gradu ukoliko ih policija Republike Srpske nastavi tjerati dalje od pravoslavnih bogomolja kako je to bio slučaj ranije ovog tjedna.

"Otići ćemo kod (biskupa) Komarice pitati možemo li okupiti ispred katoličke crkve. Ako nam ni tamo ne budu dali ići ćemo pred džamiju. Ovo nije vjerska borba, nije bitna vjera i nacija", kazala je novinarima Suzana Radanović, Davidova majka, nakon što je kao i prethodna tri dana došla pred pravoslavnu sabornu crkvu kako bi tamo zapalila svijeću i pomolila se za svog sina koji je pod nerazjašnjenim okolnostima pronađen mrtav u Banjoj Luci u ožujku prošle godine.

>> Pogledajte kako je bilo na prosvjedu u Banjoj Luci u studenom

Radanović je potvrdila kako je dobila policijski poziv na saslušanje s obrazloženjem kako je traže zbog sumnje da je obavila "neovlašteno snimanje".

Taj je poziv dobila nakon što je na društvenim mrežama podijelila snimku navodnog telefonskog razgovora između predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Karana, pročelnika Zavoda za sudsku medicinu RS koji je i obavio prvu obdukciju tijela Davida Dragičevića i pri tom konstatirao kako je mladićeva smrt bila nesretni slučaj.

Nakon toga obavljena su dodatna vještačenja koja su pokazala kako je Karanov nalaz bio netočan, a on je u navodnom razgovoru s Dodikom tražio jamstva da je nakon policijskog rastjerivanja prosvjeda cijeli slučaj "riješen".

"Policija mi je donijela poziv zbog snimke koje sam pustila. Dokazali su da je to razgovor Karana i Dodika. Neće me uplašiti niti slomiti", kazala je Radanović.

Na pitanje novinara gdje je Davidov otac, Davor Dragičević, Radanović je kazala kako ne zna i da nema nikakvih informacija o njemu.

Okupljanje pripadnika skupine "Pravda za Davida" pred banjolučkom sabornom crkvom ponovo je proteklo pod budnom policijskom paskom.

>> Pogledajte prosvjed pokreta "Pravda za Davida"

Komentara 1

Avatar Mi sami
Mi sami
23:01 03.01.2019.

A jel bilo što zanimljivo u Beču, Budimpešti, Ljubljani?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije