Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja s UNICEF-om

Novo dječje igralište u brodskom Romskom naselju

romsko naselje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/16
06.06.2016.
u 15:08

Grad je osigurao teren i infrastrukturu, a UNICEF je u opremanje igrališta uložio 83 tisuće kuna

Grad Slavonski Brod i UNICEF danas su u brodskom Romskom naselju otvorili novo dječje igralište. Time je nastavljena suradnja na provedbi programa uspješnijeg uključivanja ranjivih skupina djece u osnovnu školu "Krenimo zajedno“, koji od ove godine uključuje i predškolski odgoj i obrazovanje djece romske nacionalne manjine u područnoj školi Jelas.

Grad je osigurao teren i infrastrukturu, a UNICEF je u opremanje igrališta uložio 83 tisuće kuna. Izgradnja igrališta vezana je uz projekt izgradnje društvenog centra u naselju, a kao podršku na putu ka ostvarenju tog cilja UNICEF osigurava edukaciju o apliciranju za sredstva iz fondova Europske unije, u koju su uključeni predstavnici romske zajednice, Razvojne agencije Grada i OŠ "Hugo Badalić".

– Kao grad – prijatelj djece već godinama sustavno radimo na stvaranju što kvalitetnijih uvjeta života za svu djecu s područja grada, s posebnim naglaskom na onu koja se nalaze u najranjivijoj skupini. Upravo zato već godinama razvijamo uspješnu suradnju s UNICEF-om kroz različite projekte – rekao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.

Predstojnica ureda UNICEF-a Valentina Otmačić kazala je kako sva djeca trebaju imati jednake mogućnosti za učenje, razvoj, igru i druženje s vršnjacima, bez obzira na naselje u kojem odrastaju.

– Vjerujemo da je ovo teren na kojem ćemo nastaviti graditi prilike za bolju budućnost djece iz najranjivijih obitelji – poručila je Otmačić

>> Hoće li bageri riješiti pitanje 2000 brodskih Roma?

Komentara 1

MV
Mijat vrdoljak
18:37 06.06.2016.

Pozivam gradonačelnika Slavonskog Broda gospodina Dusparu da odgovori dali je naselje Josip Rimac Romsko naselje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije