Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba u S. Brodu

'Novinska fotografija, unatoč brojnim nedaćama, i dalje živi'

novinska fotografija
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/13
31.12.2014.
u 00:10

Izložba fotoreportera i novinara s područja Brodsko-posavske županije ove je godine doživjela svoje deseto izdanje

Hrvatsko novinarsko društvo – ogranak za Brodsko-posavsku županiju i Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda organizatori su i ovogodišnje "Izložbe novinske fotografije", čiji se postav može razgledati u Likovnom salonu "Vladimir Becić".

Jubilarna izložba fotoreportera i novinara s područja Brodsko-posavske županije ove je godine doživjela svoje deseto izdanje i podijeljena je u dva dijela. Prvi dio svojevrsna je retrospektiva najboljih radova iz proteklog desetogodišnjeg razdoblja, a drugi dio izložbe presjek je najznačajnijih događaja iz produkcije tijekom 2014.godine.

Predstavili gotovo 1500 izvrsnih fotografija

– Izložba je dokaz da novinska fotografija, unatoč brojnim nedaćama u kojima se profesija nalazi, i dalje živi. Novinska fotografija je specifična. Ona u medijima traje jedan dan i već s novim objavljenim događajem prethodna pada u zaborav. Stoga za nastanak ove zanimljive izložbe moramo zahvaliti autorima, našim kolegama fotoreporterima i novinarima, koji prate događaje i svakodnevno ih bilježe kamerom – kazao je na otvorenju predsjednik županijskog Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Marijan Vrkljan.

– Posjetiteljima želimo omogućiti da malo dulje uživaju u izloženim radovima i nadamo se kako će kao i prethodnih godina na zidovima galerije izložba ostati do kraja siječnja te biti sastavni dio programa nacionalnog kulturnog događaja Noći muzeja. Tijekom proteklih deset godina na izložbama smo predstavili gotovo 1500 izvrsnih fotografija dvadesetak fotoreportera i novinara koji izvještavaju s područja Brodsko-posavske županije – zaključio je Vrkljan.

>>Hrvatska novinska fotografija u Meraji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije