Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADNUTA NOVINARKA

Andrea Topić: 'Otkad sam se jutros probudila, cijeli dan se tresem i u šoku sam'

Napadnuta novinarka Andrea Topić
Foto: Screenshot N1
1/4
24.01.2020.
u 13:34

Novinarka Slobodne Dalmacije otišla je u provjeru ministrove kuće u Ivanbegovini, no kada je izašla iz automobila, napadnuta je

Ministar zdravstva Milan Kujundžić vlasnik je kuće u rodnoj Ivanbegovini koja prema podacima njegove imovinske kartice ima točno 100 kvadrata i nikakvu okućnicu. Novinarka Slobodne Dalmacije otišla je u provjeru te kuće, no kada je izašla iz automobila, napadnuta je. Ministar Kujundžić poslao je priopćenje u kojem je osudio napad na novinarku.

"Sa suvozačkog sjedala dohvatila sam fotoaparat i stala na cestu da promotrim odakle je najbolje snimiti kuću, a da ne upadam u privatni posjed. Zabrinuto sam podignula pogled jer sam iz smjera kuće koja se gradi začula strašnu viku. Neki je čovjek trčao prema meni. Crn, srednje građe.

– Dobar dan – rekla sam, posebno ozarena jer sam ga prepoznala. Da, to je ministrov blizak rođak, Kujundžić se preziva. Nije mu bilo drago da me vidi.

– Ne'š ode snimat! Ko ti je da dozvolu, odakle ti nalog, ova je cesta od ministra, makni auto odavde! Miči se! Miči se! – urlao je, nasrtao i unosio mi se u lice", ispričala je.

Odgovorila je da je cesta javno dobro te da je na nju uknjižen Grad Imotski. Otvorila je vrata automobila, a tad su došli i ostali radnici, njih četiri, pet i galamili su. Sjela je u auto i zalupila vrata, ispričala je novinarka.

"To je trajalo 25 do 30 minuta. Napad nije bio samo verbalan, budući da je policija utvrdila oštećenja na mom automobilu", rekla je novinarka, piše N1.

Splitska policija izvijestila je da su uhićene četiri osobe.

"Jučer oko 11 sati u Ivanbegovini četiri muškarca verbalno su napala žensku osobu, a nakon toga okružila osobno vozilo u koje je ušla kako bi se od njih sklonila. Dok se osoba nalazila u vozilu, pokušavajući krenuti vozilom s mjesta događaja, muškarci su joj zapriječili odlazak i tom prilikom oštetili vozilo.

Policijski službenici po zaprimljenoj dojavi izišli su na teren, uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari", priopćili su.

Novinarka je istaknula kako se nakon svega osjeća grozno. "Otkad sam se jutros probudila, cijeli dan se tresem i u šoku sam", rekla je.

"Oni su me doslovno zatvorili, njih trojica, četvorica sjatila su se oko mene, nisam imala kamo, morala sam ući u vozilo", opisala je Topić.

Kujundžić poslao priopćenje o incidentu

"Nastavno na napise u medijima o incidentu koji se dogodio pored moje  kuće u rodnom selu Ivanbegovina kod Imotskog, molim da se javnost izvijesti kako su radnici koji su radili kod susjeda napravili incident s novinarkom Slobodne Dalmacije.

Ako je sve što se navodi točno, najstrože osuđujem takve postupke i ovim putem pohvaljujem  policiju u Imotskom koja je primjereno reagirala. Naglašavam kako ipak treba pričekati službeno izvješće policije. Ne opravdavajući radnike, napominjem da mi je u kuću u Ivanbegovini dosad provaljivano tri puta, što je policija istraživala, a u ovom slučaju je možda kod radnika pobudilo sumnju da se opet događa provala.

Navode novinarke da su mene spomenuti radnici kontaktirali telefonski niječem, što se uostalom lako može i provjeriti po zabilježenim telefonskim pozivima.  U vrijeme incidenta bio sam na sjednici Vlade i nisam ni s kim razgovarao", priopćio je ministar Kujundžić.

Komentara 146

TU
turak
13:46 24.01.2020.

Iz snimaka se vidi da je novinarka sve izscenirala od tobožnje panike i drhtanja srca do zvanja redakcije A inače je dotična poznata kao ljevičarska aktivistica i ljubiteljica partizanije

ST
stric2
13:52 24.01.2020.

...je li objavljen sat , dan i mjesto prosvjeda podrške jadnoj napadnutoj novinarki ..... zar je jelena februarka u medijskoj blokadi kad se već nije oglasila ...

Avatar hdzovapodriguša
hdzovapodriguša
10:20 24.01.2020.

"ova je cesta od ministra" hahahahahhah ne mogu vjerovat, kakva bahatost i bezobrazluk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije