Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PFIZEROV KOMPLEKS

VIDEO Večernji list ispred tvornice u kojoj se proizvodi cjepivo: 'U Hrvatsku će stići 62 tisuće doza'

Foto: REUTERS/PIXSELL/Tomislav Krasnec
1/2
16.12.2020.
u 12:37

Maleni grad dom je za 17 tisuća stanovnika.

Nekoć poznat po pivu, belgijski gradić Puurs sad predstavlja nadu za mnoge budući se tamo nalazi Pfizerova tvornica koja proizvodi cjepivo protiv koronavirusa. Upravo iz te tvornice  izaći će cjepivo kojim će se cijepiti i građani Hrvatske.

Novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec posjetio je tvornicu. 

 

– Pritisak na Europsku uniju da odobri cjepivo sve je jači, pogotovo jer je već počelo cijepljenje u drugim zemljama. Predsjednica Ursula von der Leyen ponovila je da je plan da cijepljenje u Europskoj uniji počne isti dan. U ovom trenutku nije poznato kad bi to moglo biti – objašnjava novinar Večernjeg lista i dodaje: – Ova Pfizerova tvornica jedina je lokacija u Europi gdje se proizvodi cjepivo. Druga je u Americi. Doze cjepiva izlaze u posebnim pakiranjima koje je sam Pfizer osmislio

Pfizerovi dužnosnici kazali su kako je plan da se svaki dan proizvede 7 milijuna doza cjepiva. S obzirom na to da je cjepivo nužno držati na određenoj temperaturi, tvornica u Belgiji pripremila je već u trećem mjesecu dodatne zamrzivače. 

– Čini se da će u Hrvatsku prvo stići 62 tisuće doza. Ta prva cijepljenja prije Nove godine bit će više simbolična nego masovna. Nema informacija o tome da je prva pošiljka cjepiva stigla u Hrvatsku – ističe. 

Podsjećamo, očekuje se da će Europska agencija za lijekove do 23. prosinca donijeti odluku o odobrenju cjepiva Pfizera i BioNTecha.  Poznato je da će se izvanredna sjednica Povjerenstva za humane lijekove EMA-e održati 21. prosinca

VIDEO: Margaret (90) prva je osoba koja se cijepila protiv koronavirusa: "Ovo je najbolji dar za rođendan!"

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 62

BO
Boltt
12:44 16.12.2020.

Ovo je doseg u razini Kolindinog slikanja na ogradi ispred Bijele kuće.

BR
Brnjičar
12:54 16.12.2020.

Drag mi je vaš novinar ali je ovo ipak preriskantno. Dok on glasno priča širi virus kroz papirnatnu masku, vjerojatno je zarazio svog snimatelja. Rad medijima se mora strogo zabraniti jer utječe na širenje najopasnijeg virusa u povijesti čovječanstva.

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
12:52 16.12.2020.

nije problem...ionako se nećemo cijepiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije