Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a ne komad namještaja

Novi zakon tretirat će kućne ljubimce kao živa bića s osjećajima

mačka
Grgo Jelavic/PIXSELL
04.03.2015.
u 08:40

Okrutnost prema njima do sada se nije kažnjavala

Kućni ljubimci u Francuskoj ubuduće će biti pravno puno zaštićeniji: više ih se neće tretirati kao "pokretnu imovinu", već kao živa bića s osjećajima.

Po dosadašnjem zakonu ljubimci su imali isti pravni status kao i komad namještaja pa se okrutnost prema njima praktički nije kažnjavala. Novim zakonom bit će regulirano tko od supružnika nakon razvoda dobiva ljubimca, a oni će moći biti i nasljednici.

>>Nožem ubio pse i silovao djecu iz mjesta

>>Psi mogu prepoznati jeste li sretni ili bijesni?

Komentara 13

NV
novo vriijeme
17:24 04.03.2015.

Zar su svi u našem pravosuđu bezosjećajni do autizma da su tek sada otkrili da su životinje koje žive sa ljudima duboko osjećajna bića. Moja maca se veseli samnom, cvili ako sam nesretna, budi me točno u 6 30 svakoko jutro, čeka me ispred vrata i veseli da sam se vratila, zapaža svaku sitnicu koju radim, obožava ležati kraj mene, mazi me, pokazuje mi njuškom koju hranu želi jesti , nikad baš nikad kada joj kažem da radim ne gnjavi, ode i vrati se za 15 minuta i ponovo pita da li može sada. A to mogu samo bića koja misle i osjećaju.

Avatar plektrum
plektrum
11:44 05.03.2015.

i životinje imaju osjećaje za razliku od nekih ljudi.

AN
AnteizmalogZGa
09:31 04.03.2015.

Kod nas se domaće životinje nazivalo blagom ( Blagom kao što je zlato i drago kamenje). Što tome više dodati. Daleko su bile cjenjenije nego npr. ova ružičasta mačka ruske spisateljice, ili jadni psići zabundani u skafandere, ili maca koju se nosi u košari u kafić kako bi se pokazalo da si in, ili....Ma ima stotine primjera modernog zlostavljanja životinja. Da li netko misli da je slavuju lijepo u krletci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije