Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA U HŽ-U

Novi vozni red Hrvatskih željeznica od 9. prosinca

HŽ
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
08.12.2018.
u 15:13

Pogledajte koliko će vlakova voziti te gdje je napravljeno najviše izmjena

Od 9. prosinca stupa na snagu stupa novi vozni red HŽ Putničkog prijevoza. U voznom redu 2018./2019. vozit će 796 vlakova, od toga 60 u međunarodnom i 736 u unutarnjem prometu.

U HŽ PP-u navode da je u međunarodnom prometu Hrvatska povezana sa Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Švicarskom, Mađarskom i Srbijom. Među ostalim, tijekom ljetne sezone u sastavu vlakova 482/483 svakodnevno će voziti izravni vagon na relaciji Rijeka – Beč – Rijeka.

Većina izmjena, ističu u HŽ PP-u, u novom voznom redu se odnosi na uvođenje vlakova u gradsko-prigradskom prometu. Tako su radi unapređenja integriranog prijevoza putnika na području većih gradova uvedeni novi vlakovi.

Na relaciji Zagreb GK – Hrvatski Leskovac – Zagreb GK uvedeno je dodatnih šest vlakova te na toj relaciji ukupno prometuju 34 vlaka.

Novi vozni red vrijedi do 14. prosinca 2019.     

VIDEO: Vlak skoro pregazio neopreznog biciklista

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
15:52 08.12.2018.

Zbog čega ne možemo vidjeti facu? treba ga zatvoriti na barem 5 godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije