Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SAMO NIZOZEMSKA

Svi koji iz Irske dođu u Hrvatsku na povratku će morati u izolaciju

Granični prijelaz Goričan - Letenye
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
22.07.2020.
u 17:30

Lista će se mijenjati svakih dva tjedna. Trenutno su na njoj, između ostalih, Grčka, Slovačka Estonija, Finska, Norveška i Italija.

Irska, u kojoj žive mnogi Hrvati, prvi put se otvorila za međunarodna putovanja objavivši listu od 15 zemalja za koje više nije potrebna 14-dnevna karantena.

Hrvatska nije na toj listi, tako da svi koji iz Irske žele provesti godišnji odmor ili posjetiti obitelj u Hrvatskoj i dalje  moraju ukalkulirati dodatnih dva tjedna kućne izolacije po povratku. 

Lista će se mijenjati svakih dva tjedna. Trenutno su na njoj, između ostalih, Grčka, Slovačka Estonija, Finska, Norveška i Italija. 

Na zelenoj listi su države koje imaju iste ili manje omjere zaraženih kao i Irska, a to su Malta, Finska, Norveška, Italija, Mađarska, Estonija, Latvija, Litva, Cipar, Slovačka, Grčka, Grenland, Gibraltar, Monako i San Marino.

Podsjetimo i na potez nizozemske vlade koja je svoje građane koji borave u Hrvatskoj savjetovala da se odmah vrate u domovinu, a svim ostalima da putuju samo ako je apsolutno neophodno.

Nakon povratka, snažno im se preporučuje 14-dnevna izolacija. Tamošnje ministarstvo vanjskih poslova izdalo je narančasto upozorenje za Hrvatsku zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih koronavirusom. Putničke agencije sada skupljaju podatke o nizozemskim turistima u Hrvatskoj, a procjena sektorske udruge ANVR jest da je riječ o tisućama. Oni turisti koji su uplatili paket-aranžman u domovinu će vratiti turističke agencije.  

Iz Austrije je danas stigla pozitivna vijest za hrvatski turizam. Od petka se pojačavaju kontrole i mjere po povratku u Austriju iz zemalja Zapadnog Balkana i sada PCR test postaje obavezan, objavilo je Ministarstvo zdravstva. O uvođenju slične mjere za Hrvatsku, omiljeno odredište brojnih Austrijanaca, za sada se ne razmišlja. 

Komentara 14

ST
stefj
18:29 22.07.2020.

Mislim da nije dobar kriterij broj oboljelih na 100.000 stanovnika. Da li onda pribrojati sve ove turiste?... A ako se gleda opterećenost zdravstvenog sustava, onda nam je puno manje opterećen od npr. Irskog ili Nizozemskog...

CO
coky
18:19 22.07.2020.

Irska do sad 1,753 umrlih osoba od corone...ostalo vama na zaključak :)

TO
tomislav10
17:45 22.07.2020.

A kad dođeš iz BiH jel tad moraš u samoizolaciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije