Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak:

'Novi strateški partner za Inu bio bi najbolje rješenje i za Rafineriju u Sisku'

Ivan Vrdoljak
Foto: Borna Filić/PIXSELL
23.04.2018.
u 18:16

Stajalište je HNS-a da treba zadržati proizvodnju u Sisku, ali i sve škole i fakultete koji su vezani uz naftnu industriju, kaže Vrdoljak

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak rekao je da bi nalaženje novog strateškog partnera za Inu,  koji bi ulagao u proizvodnju nafte i plina te rafinerijsku proizvodnju u Sisku i Riijeci, bilo najpovoljnije rješenje za opstanak i održavanje prerade nafte u sisačkoj Rafineriji.

"Vjerujem da će konzultanti koje će angažirati Vlada, predložiti najprihvatljivije rješenje. Stajalište je HNS-a da treba zadržati proizvodnju u Sisku, ali i sve škole i fakultete koji su vezani uz naftnu industriju. Nužno je s MOL-om kao partnerom sjesti za stol i otvoreno razgovarati. Činjenica je da su interesi MOL-a u koliziji s interesima Hrvatske i tu nikad nisu usklađene razvojne strategije", rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare u Sisku.

Na pitanje novinara zbog čega je nakon najave iz MOL-a o gašenju proizvodnje u Sisku, izostala energična reakcija mjerodavnih, Vrdoljak je odgovorio kako sada nije vrijeme za pokazivanje mišića, već za argumentirani dijalog. Dodao je kako se strateška politika države u odnosu na INA-u nije promijenila, te kako očekuje da će se pronaći strateški partner. U tom bi slučaju snažna INA, kao proizvođač plina, mogla pronaći svoj interes i postati strateški partner Petrokemije, rekao je.

Najava novog predsjednika Uprave Ine Sandora Fasimona da će hrvatska naftna kompanija transformacijom zadržati proizvodnju na jednoj lokaciji, a drugu koristiti za logistiku,

Novi predsjednik uprave Ine Sandor Fasimon prošlog je tjedna u Budimpešti, u intervjuu za vijesti RTL-a, najavio zatvaranje pogona u Sisačkoj rafineriji u okviru transformacije hrvatske naftne kompanije, koja će zadržati proizvodnju na jednoj lokaciji, a drugu, sisačku, koristiti za logistiku.

Ivan Vrdoljak je u Sisku boravio obilazeći stranačke gradske i županijske organizacije, kako bi analizirali djelovanje stanke u proteklih desetak mjeseci. Također će zauzeti stajališta o ostvarenju reformskih procesa u oblasti obrazovanja i graditeljstva, resorima HNS-a kao koalicijskog partnera HDZ-a u Vladi, do kraja ovog mandatnog razdoblja.

Komentara 13

VE
verica2
18:50 23.04.2018.

Pa zar se taj poslije razdjelnika i svega što je učinio uopće još usudi zinuti? Ovo je užas!

BU
Budak
19:08 23.04.2018.

Tebi je strateški partner Cosa Nostra.

DU
Deleted user
18:50 23.04.2018.

Vrdoljakove misli su toliko siroke i sveobihvatne da se pitamo gdje je do sada bio ovaj energetski i ekonomski strateg ....on i taritas tandem snova politike u hrvata.....bas je genije energetski...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije