Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narušavaju privatnost

Novi strašni trend koji bi mogao ugroziti popularni servis Airbnb

apartman
Foto: Twitter
18.01.2019.
u 12:44

Jedan se Englez zgrozio kada je vidio da su u apartmanu koji je s obitelji iznajmio za Novu godinu postavljene kamere

Iako tako u potpunosti narušavaju privatnost svojih gostiju, sve je više iznajmljivača koji u svoje apartmane postavljaju kamere.

U jednom takvom je s obitelji bio i Jeffrey Bigham koji je preko poznate stranice za oglašavanje smještaja Airbnb iznajmio apartman u Seattleu u kojem je odsjeo sa suprugom i troje djece tijekom praznika Nove godine.

Ovaj profesor računalne znanosti pronašao je dvije malene kamere koje su bile postavljene u dvije različite sobe. Jedna kamera bila je postavljena u dnevnoj sobi, a druga je bila u hodniku te je 'gledala' u kupaonska vrata, a otkrio ih je drugi dan boravka u apartmanu.

Odmah se požalio Airbnb-u , no odgovor koji je dobio nije očekivao.

Vlasnik apartmana, naime, nije skrivao kamere na fotografijama koje je objavio na poznatoj stranici pa ih se 'lako' moglo uočiti.

– Mislim da nismo radili ništa čudno ispred kamera, no moguće je da je moj dvogodišnji sin trčao bez odjeće kada se trebao ići kupati – rekao je on.

Nakon nekoliko pritužbi, Airbnb ipak se složio kako kamere nisu bile dobro postavljene te su se ispričali i vratili mu novac, a iznajmljivaču su zabranili oglašavanje na njihovoj stranici.

>> Pogledajte kako je u nekoliko sekundi ostao bez skupocjena sata i prstena

Komentara 1

Avatar Kljusar
Kljusar
16:02 18.01.2019.

Večina podstanara pravi veliku štetu i kamere su opravdane uz obavezu da se slike ne objavljuju javno ali da vrijede kao dokaz na sudu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije