Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJEŠTANI U STRAHU

Novi slučaj napada vuka kod Vodica: 'Došao je na 100 metara od igrališta, rastrgao mi je psa!'

Osijek: Vučica koja je tijekom zime pobjegla iz ZOO dobila je partnera iz Švedske
Davor Javorovic/PIXSELL
03.12.2022.
u 22:57

Na području Knina već neko vrijeme velike probleme stvaraju vukovi. Kazna za njihovo ubijanje je i do pedesetak tisuća kuna, stoga se pastiri suzdržavaju od toga da ih ustrijele ili im postave zamku

Novi slučaj napada vuka zabilježen je u petak navečer u naselju Krković kod Vodica. Prema svjedočanstvu mještanina Gabrijela Periše, vuk je došao do obiteljske kuće koja se nalazi uz cestu prema Kninu i zaklao psa.

- Sinoć oko 23 sata čuli smo lavež našeg psa u dvorištu, nedugo nakon toga i cijukanje. Zajedno s ocem i bratom otišli smo vidjeti što se dešava - ispričao je mještanin za Vodice.info.

- Psa nije bilo u dvorištu, a pretragom okolice, svega 50 metara od kuće čekao me zastrašujući prizor, rastrgani ljubimac Lino - dodao je.

Inače, njihova kuća nalazi se tek stotinjak metara od dječjeg igrališta i škole. 

- Znam da je velika kazna ako bi se vuk ubio zato to ne se smije se napraviti. Ali nije dobro da ti dolazi do kuće nosi pasa, netko bi morao reagirati - ispričao je Gabrijel. 

Kazao je kako će ovaj slučaj prijaviti veterinarskog stanici.

Podsjetimo, na području Knina već neko vrijeme velike probleme stvaraju vukovi. Kazna za njihovo ubijanje je i do pedesetak tisuća kuna, stoga se pastiri suzdržavaju od toga da ih ustrijele ili im postave zamku. 

Večernji list i tada je objavio potresnu snimku napada vuka na psa, a mještani su nam tada ispričali kako ove životinje njihovu stoku napadaju gotovo svakodnevno.

Osim toga, prošloga tjedna čopor vukova napravio je masakr u staji Mladena Sarajlića iz Sitnog Donjeg, nedaleko od Perkovića u zaleđu Šibenika. Čini se kako su predatori preskočili armiranu ogradu, ušli u staju kroz otvoreni prozor na visini iznad dva metra te uskočili među 700 ovaca te ubili najmanje njih 15.

>> VIDEO Na splitskom Peristilu muškarci ponovno kleče i mole krunicu da postanu duhovni autoriteti

Ključne riječi

Komentara 21

LA
lajh1985
02:27 04.12.2022.

A svi se kunu da ima samo 200 jedinki kod nas. Nece oni u odstrijel vukova dok god nekom iz stranke ne pozderu zivinu ili domace zivotinje

Avatar Asterix
Asterix
23:38 03.12.2022.

Jadan Lino.

DU
Deleted user
23:11 03.12.2022.

Najjači je onaj lik sa otvorenim prozorima pa se čudi kako su mogli ući.....😂😂....pa stavi rešetke na prozore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije