Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET NA PANTOVČAKU

Novi sastanak ravnatelja SOA-e Markića i predsjednice Grabar-Kitarović

Daniel Markić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
07.06.2016.
u 23:12

U kuloarima kažu da ovi susreti nisu uopće iznenađujući, s obzirom da je "predsjednica sada jedini faktor stabilnosti u zemlji"

Novi susret predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i ravnatelja SOA-e Daniela Markića na Pantovčaku opet će izazvati nova propitkivanja, jer su se predsjednica i prvi čovjek krovne hrvatske obavještajne agencije u proteklih nekoliko dana našli, koliko bilježe revni mediji, već tri puta.

Na Pantovčaku kažu da je riječ o redovitim komunikacijama "na tjednoj razini", te da susret u utorak, a nakon što je HDZ otpočeo proces razmontiranja premijera Tihomira Oreškovića, nema veze s tim dnevnopolitičkim događajima.

U kuloarima kažu da ovi susreti nisu uopće iznenađujući, s obzirom da je "predsjednica sada jedini faktor stabilnosti u zemlji". I doista, sve ostale institucije su "načete", naročito premijer, koji s predsjednicom ionako dijeli nadležnost nad radom obavještajnih službi.

S obzirom da je šef HDZ-a Tomislav Karamarko u cijeloj političkoj buri oko opoziva Oreškovića problematizirao i spomenuo i SOA-u, sugerirajući da je politika opet rabi u političkim sukobima, jasno je da brzi novi sastanak ravnatelja SOA-e i predsjednice izgledno predstavlja neku vrst odgovora na objede koje lansira Karamarko.

>> Grabar-Kitarović sastala se sa šefom SOA-e Markićem: Svi hrvatski građani su sigurni

>> Predsjednica i premijer prvi put se sastali s novim čelništvom SOA-e

Komentara 26

Avatar majmunranko
majmunranko
23:35 07.06.2016.

A kad ćemo saznati što je SOA šapnula japanskoj bubi Oreškoviću da se ovaj u manje od 24 sata okrene za 180 stupnjeva i zatraži smjenu Karamarka i još ga nazove teretom, iako mu je cijelo vrijeme pružao podršku i hvalio ga? I hoćemo li konačno saznati što je SOA napravila po pitanju austrijskog lobiranja prema ministrima u vladi RH iz kvote Mosta koji su trebali biti angažirani defakto kao strani špijuni i sudjelovati u kreiranju političkog procesa protiv jedne privatne firme? Dakle, što radi SOA kojoj pred nosom strane tvrtke otvoreno podmićuju ministre kako bi za njih vršili pritisak na druge tvrtke, što je direktni udar na ustavni poredak čije su najveće vrednote pravna država, sloboda poduzetništva i jednakost pred zakonom?

Avatar majmunranko
majmunranko
23:38 07.06.2016.

Mislim, i onda se čudimo što nema stranih investitora. Pa koji bi investitor bio lud u Hrvatsku uložiti i jedan euro kad vidi da se ministri iz kvote Mosta pred nosom državnih institucija, uključivo i SOA-e angažiraju, u ni manjee ni više nego u naručenom plaćenom montiranom kaznenom progonu protiv drugog stranog investitora?

SS
Sapienti.sat
23:54 07.06.2016.

Iz SOA - e je i krenula priča protiv Karamarka. Uz pomoć svih sila nevladinih udruga, bijesnih sindikata i naravno medija stvorila se neviđena hajka na Karamarka s ciljem da se HDZ potpuno rasturi, jer tko će glasati za njih nakon tzv. slučaja Sanader koji je na kraju oslobođen i sada Karamarka. Operacija UDBA -e je nadomak uspjeh. Moglo se normalno pričekati da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa(koju vodi Dalija Orešković isto takoreći lijevo naklonjena) donese odluku i prema tome se nađu rješenja. Ne daj Bože samo opet Milanovića i 100 mlrd. novog duga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije