Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE POTEŠKOĆE

Novi rok za otvaranje nadvožnjaka u Čakovcu 23. prosinca

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
13.12.2019.
u 16:09

Radovi kasne jer je izvođač obnovu započeo s manje radnika

Novi rok za otvaranje čakovečkog nadvožnjaka je 23. prosinca. Onaj prvi, početak prosinca, debelo je premašen.

Zamjenik gradonačelnika Čakovca Mario Medved ispričao se građanima za prometne gužve koje se zbog zatvorenog nadvožnjaka u Kalničkoj ulici stvaraju na gradskim ulicama, posebice u satima pojačanog prometa.

- S radovima smo krenuli u travnju, i to s prve dvije faze za koje smo u gradskom proračunu osigurali sredstva. U međuvremenu smo s Vladom, odnosno s Hrvatskim cestama, dogovorili financiranje cjelokupne obnove, tako da nakon što iduće godine radovi na ovom važnom prometnom objektu budu u potpunosti završeni, neće biti potrebe za zatvaranjem idućih pola stoljeća - rekao je M. Medved.

Prema riječima izvođača radova iz tvrtke Geotehnika, rok za završetak radova produžio se jer se na samom početku obnove krenulo s manjim brojem radnika, smatrajući da time neće biti ugroženi preuzeti rokovi.

Kasnije su se otkrivale nove poteškoće koje su iziskivale dodatne radove. Pred završetkom su prve dvije faze radova čija je vrijednost gotovo pet milijuna, a financirane su iz gradskog proračuna.

U tijeku je i treća faza obnove čija je vrijednost 4,7 milijuna kuna, a njeno, kao i financiranje četvrte faze, preuzele su Hrvatske ceste. U tijeku je i postupak javne nabave za četvrtu fazu koja obuhvaća kompletnu sanaciju sjeverne i južne rampe sa stupovima i stubištima, a vrijednost radova procijenjena je na sedam milijuna kuna.

U gradskom proračunu za iduću godinu osigurano je dodatnih 2,5 milijuna kuna za kružni tok koji će se izgraditi na spoju sjeverne rampe nadvožnjaka s Vukovarskom i Nazorovom ulicom. Četvrta faza, a usporedno s njom i radovi na novom kružnom toku, trebali bi započeti u ožujku, kad će se nadvožnjak ponovo u potpunosti zatvoriti na nekoliko tjedana.  

Ključne riječi

Komentara 2

BB
Bruno_Bear1
16:27 13.12.2019.

Čakovec je već godinu dana u prometnom kaosu zbog jedinog nadvožnjaka u gradu, asfaltiranja 50 metara dužnih. to je slika komunjarske bagre koja vodi grad i županiju.

DD
dr dragon
18:27 13.12.2019.

Tako je to kada mafija popravlja a i plača most,traje godinu dana dok bi recimo ozbiljnija firma napravila u tom roku oko 10 novih mostova !? Ovi nemogu godinu dana sanirati jedan!? Pranje novca u tijeku, Baš me zanima da li ce cijena premašiti bar dva takva nova mosta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije