Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE UKIDANJE

Prosvjednici poslali opasne poruke protiv novih mjera, oglasio se i Božinović

08.11.2020.
u 19:00

Većina prosvjednika na Trgu govori kako su članovi Stožera lopovi. Može se vidjeti i da se prosvjednici ne drže distance, ali i da rijetki nose maske.

Danas je u 15 sati započeo još jedan prosvjed građana protiv mjera koje je od početka epidemije donosi Nacionalni stožer civilne zaštite. Naime, građani nezadovoljni radom Stožera okupit će se na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Prosvjed pod nazivom 'Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera' organizira inicijativa Dosta je bilo, a grupa je skupila 160 tisuća ljudi.

- Suočeni s novim najavama Nacionalnog stožera civilne zaštite o uvođenju restriktivnih i strogih mjera pred zimski period, a koje bi dovele do ponovnih i pojačanih ograničavanja ljudskih sloboda, a za što smatramo da je protivno samoj prirodi ljudskih bića koja teže slobodi i ustavnim pravima ljudi na slobodno kretanje i izbor, prisiljeni smo poslati poruku Stožeru da na to ne pristajemo, poručuju u pozivu na prosvjed koji je objavljen na društvenim mrežama.

Kažu da ''otvoreno i bez skrivanja'' Stožeru žele poručiti da njihove odluke smatraju ''političkima, da imaju cilj širiti paniku i stvaranje koristi političkoj stranci, a ne narodu''.

''Članovi Stožera toliko su puta upleli politiku u brigu o zdravlju da su izgubili povjerenje građana i pretvorili znanost u predmet ismijavanja, što će imati trajne i neizbrisive posljedice na povjerenje u struku'', smatraju organizatori i dodaju da takvo ponašanje treba prestati.

Ovo je drugi prosvjed protiv Nacionalnog stožera i epidemioloških mjera, a prvi je održan početkom rujna.

Prosvjednici su se prvo okupili na Trgu kralja Tomislava te su krenuli prema Trgu bana Jelačića. Pojedini prosvjednici pjevali su: "Zatvori me, pritvori me, uhapsi me, zabrani me, čipiraj me i cijepi me. Osiromaši me, iseli me...".

Na prosvjedu je Kristijan Glogović koji je izvrijeđao Alemku Markotić i ekipu N1 televizije. Pretpostavlja se kako će govoriti na prosvjedu na kojem se okupilo više od tisuću ljudi. 

- Traži se ukidanje obveze maski, ukidanje Stožera, a jedan od zahtjeva je i traženje odgovornosti "medija koji imaju cenzuru unatoč jasnim brojaka umrlih i zaraženih", govori jedan od prosvjednika. 

Navodno kako će biti desetak govornika na prosvjedu protiv mjera Stožera. 

Jedna od prosvjednica poručuje članovima Stožera: "Zaštićeni se od kriminalne stranke koja vas je tamo postavila. Zato tražimo da Stožer ode. Odstupite i sjašite nam s grbače! Žele nas porobiti!".

- Kad dođem u crkvu pitaju me gdje mi je maska, dosta je tako. Ako sam došao kod Boga ne treba mi maska. Korona je samo kihanje i curenje nosa, dosta je gluposti, govori jedan od prosvjednika. 

Većina prosvjednika na Trgu govori kako su članovi Stožera lopovi. Može se vidjeti i da se prosvjednici ne drže distance, ali i da rijetki nose maske.

- Nećemo prosvjedovati protiv bolesti nego protiv Stožera i Vlade koja ga je postavila, te protiv mjera. Tražimo da to preuzme struka, ne samo epidemiolozi, nego i psiholozi, ekonomisti..., koji neće biti ovisni o stranci - rekao je jedan od prosvjednika. 

Oko prosvjeda se oglasio i šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- Čeka se izvješće policije o današnjem prosvjedu i tome tko su organizatori pa će se nakon toga vidjeti hoće li se zbog kršenja mjera poduzimati neke sankcije protiv organizatora, rekao je Božinović. 

VIDEO: Ugostitelji u Bjelovaru u znak prosvjeda zatvorili su objekte na sat vremena

Ključne riječi

Komentara 312

MA
MareS11
17:21 08.11.2020.

Ja se samo nadam da ce prvo cijepiti ove pro koronase i politicare, da vidim kak djeluje...

AP
ante_pustinjak
23:04 08.11.2020.

zašto se nijedan novinar nije potpisao ispod lovog huškačkog teksta?!

DU
Deleted user
16:47 08.11.2020.

Ako je stanje opasno neka se proglasi izvanredno stanje već jednom čemu mučenje građana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije