Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO PODJELE

Novi problemi u SDP-u Vukovarsko-srijemske županije: 'Ovo više ovako ne ide'

goran bošnjak vukovar
Goran Ferbezar/PIXSELL
18.04.2021.
u 22:12

Nove podjele nastale su zbog slaganja liste za Skupštinu Vukovarsko – srijemske županije

Poslije izlaska Željka Sabe i dijela članova stranke iz SDP-a svi su izgledi kako su pred najjačom oporbenom strankom u Vukovarsko -srijemskoj županiji novi problemi i nove podjele. Razlog tome je slaganje liste za Skupštinu Vukovarsko – srijemske županije. Član Glavnog odbora stranke Goran Bošnjak, koji je ranije bio i predsjednik vukovarske podružnice te gradski vijećnik kaže kako će radi svega on i još neki članovi donijeti odluku hoće li ostati dalje u stranci ili je pak napustiti.

- Ovo više nema smisla i ovako zaista više ne ide. Nevjerojatno je da na županijskoj listi nema niti jednoga imena iz Vukovara među prvih deset osoba iako je upravo vukovarska podružnica najjača u županiji. Što je najgore Županijski odbor je prije tjedan dana složio listu, a onda je radi nezadovoljstva povjerenice SDP-a za Grad Vukovar Biljane Gaće pozvan predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji je došao na sastanak kako bi se napravila nova lista po želji nekih. Na toj novoj listi svi oni članovi SDP-a koji su godinama radili na terenu i trudili se sada su izbrisani. Prvo ime iz Vukovara je na 11 mjestu i to osoba koja se u stranku uključila u početkom ove godine. Vukovar je s tom novom listom masakriran - kaže Bošnjak.

Dodaje i kako su članovi SDP-a iz Vukovara, koji su gumicom izbrisani, još prije glasovanja napustili sastanak s obzirom da Grbin nije želio uvažiti njihove argumente.

- Nije nam druge bilo. I ja, koji sam član Glavnog odbora, sam sklonjen s liste. Sklonjeni su svi koji su radili i bili aktivni. Stoga i kažem kako ćemo razmisliti što i kako dalje jer očigledno nas SDP ne treba. Bojim se i kako će se sve ovo što se radi negativno odraziti na izborne rezultate SDP-a na predstojećim lokalnim izborima - ističe Bošnjak.

Kaže i kako je dio članstva nezadovoljnih članova vukovarskog SDP-a prije gotovo dva mjeseca pismeno se obratio predsjedniku stranke, članovima predsjedništva, Glavnog odbora i drugima kako bi im pojasnili što se događa u stranci u Vukovaru ali i da nisu dobili odgovor.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
03:59 19.04.2021.

zna plenki šta radi sklonio je milanovića i napravio raspad spd. grbin proba novim članovima ali to neće ići dok milanović nepeuzme stranku ali za 4 god.otići će u pojest jačaju druge stranke.

MA
MarasG
05:35 19.04.2021.

Cilj te podvale je dobiti glasove od pripadnika najvece nacionalne manjine i uvuci ih sto vise u gradsku skupstinu a sve na stetu Hrvata .Prozirno .jadno i iznad svega odvratno od strane grbina i gace.

MA
MarasG
05:28 19.04.2021.

Uvjeren sam da je tih deset iz okolnih sela poput negoslavaca,bobote,savulje,vere,... i isto tako uvjeren sam da su svi redom pripadnici najvece naci-manjine.Biljana gaca uz blagosov druga grbina radi svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije