Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sprema se smjena

Novi predsjednik županijske skupštine bit će hadezeovac

petroslav sapunar
Ivana Ivanović/Pixsell
29.09.2010.
u 15:48

I SDP će glasovati za Sapunarovu smjenu. Novi potpredsjednici Skupštine bit će iz redova Kerumove Hrvatske građanske stranke i SDP-a.

Odgađanje sjednice Skupštine Splitsko dalmatinske-županije nepuna 24 sata prije njezina početka samo je još jedan postupak koji potvrđuje da Petroslav Sapunar, predsjednik županijske Skupštine, ne poštuje Poslovnik ni Statut. To se nikad u povijesti županije nije dogodilo. Zahtjev za njegovo razrješenje podnijeli smo 10. rujna i od njega ne odustajemo. Razriješit ćemo Sapunara. ali i potpredsjednike županijske Skupštine. Nećemo županijsku Skupštinu pretvoriti u Gradsko vijeće Splita, poručio je Kruno Peronja, šef dalmatinskog HDZ-a.

Hadezeovci su ljuti što Kerumov šogor Petroslav Sapunar ne poštuje međustranačke dogovore kojih su se, tvrde, do sada svi držali.

– Sapunar učestalo krši Poslovnik i Statut, a najnovije odgađanje sjednice zapravo je njegovo kupovanje vremena i manipulacija javnošću – naglašava Peronja.

Dodaje da bi HDZ trebao imati novog predsjednika županijske Skupštine, a tko bi to mogao biti, ne žele otkriti. Navodno o tome nisu razgovarali. Svi su njihovi vijećnici, naglašavaju, sposobni obnašati tu dužnost.

Novi potpredsjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije najvjerojatnije će biti iz Kerumove Hrvatske građanske stranke i SDP-a.

Doznajemo da će i županijski vijećnici iz redova SDP-a dignuti ruku za smjenu Petroslava Sapunara. No, za novog će predsjednika podržati samo onog za kojeg budu glasovale sve stranke.

– Vratili smo se na početak, na vrijeme nakon lokalnih izbora kad je trebalo konstituirati županijsku Skupštinu, kažu nam vijećnici SDP-a.

Naglašavaju da SDP više nije u oporbi te da zapravo u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije više nema ni vlasti ni oporbe. Naime, Kerum je raskidom koalicije s HDZ-om izgubio većinu.

Koalicija HDZ-HSLS-HSS u Skupštini Županije ima 19 vijećnika, Kerum ima 15, a koalicija SDP-HNS-HSU 14 mandata.

– Imat ćemo dovoljno ruku, 26, da razriješimo Sapunara – optimističan je Peronja.

Kaže da je i dr. Željko Šundov, član Kerumove stranke, inače rođak splitskog dogradonačelnika Jure Šundova, koji je bio na međustranačkom dogovoru koji je sazvao HDZ, suglasan da se Sapunar smijeni!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije