Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnički inkubator u Sisku

Novi poslovni prostori po simboličnim cijenama

Uređuju 16 poslovnih prostora na prvom katu zgrade bivšeg Instituta
Nikola Čutuk/ PIXSELL
30.01.2014.
u 12:56

Investicija vrijedna je više od 800.000 kuna, većinu osigurala država

Kako se očekuje, budući Poduzetnički inkubator u zgradi bivšeg Instituta za metalurgiju trebao bi predstavljati novi poticaj razvoju sisačkog poduzetništva i obrtništva, te zapošljavanja. Nositelj projekta Applied Ceramics taj program ostvaruje u suradnji s lokalnom i regionalnom samoupravom, te Ministarstvom poduzetništva i obrta.

Brojne pogodnosti AC-a

S početkom ostvarivanja projekta, jučer su se upoznali i čelnici Grada Siska s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček i dogradonačelnikom Vladom Andučićem.

– Iako je naša temeljna djelatnost proizvodnja u oblasti poluvodičke industrije, kao društveno odgovorna kompanija ovako pomažemo okruženju u kojem djelujemo - rekao je direktor AC-a Milan Sladojević. Kako je objasnila projekt menadžerica tvrtke Krunoslava Kosina Milutinović, uređenjem poslovnih prostora, koje će poduzetnici i obrtnici moći koristiti po vrlo povoljnim uvjetima, omogućit će im se da razviju svoje projekte i da se osamostale. Tako je cijena u prvoj godini najma tek 15 kuna po kvadratu. Osim subvencije prostora, besplatno će koristiti zajedničke prostore i opremu, imat će tehničku, savjetodavnu i organizacijsku logistiku, uz mogućnost zajedničkog predstavljanja na web stranicama, te poslovne suradnje.

Poziv poduzetnicima

U prvoj fazi uređuje se 16 poslovnih prostora, od kojih šest za već poznate korisnike. Ako će biti iskazano zanimanje za korištenje prednosti rada u Poduzetničkom inkubatoru, Applied Ceramics je spreman prići adaptaciji drugog i sljedećih katova prostrane peterokatnice.Predstavnici Grada obišli su i prvog korisnika Poduzetničkog inkubarora Darka Boškića, vlasnika Bole designa. On je izrazio zadovoljstvo, uz preporuku mladim poduzetnicima da mu se priključe.

– Drago mi je da smo uz pomoć vlasnika Applied Ceramicsa Matta Darka Sertića uspjeli ostvariti jedno od naših predizbornih obećanja. Osim ovog projekta, poduzetnike u suradnji sa Županijom pomažemo i subvencijama poduzetničkih kredita, a u pripremi je novi model subvencioniranja zapošljavanja - rekla je gradonačelnica Ikić Baniček. Projekt Poduzetničkog inkubatora je vrijedan 808,7 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo sufinanciralo s 606,5 tisuća kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stevanvu39
16:47 31.01.2014.

Tvornice,ciji proizvodi su bili priznarti i poznati na domacem i ino trzistu smo unistili i preazi se o na "inkubatore",za koje se ne zna ni koliko ce ih biti ,ni sta ce raditi.,a sredstva utrosena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije