Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DNEVNI RED

Novi ministri prvi puta na sjednici Vlade, slijedi provjera potpisa za "67 je previše"

Ilustracija
Foto: Igor Kralj/Pixsell
24.07.2019.
u 07:58

Za raspisivanje referenduma potrebno im je skupiti najmanje 373.568 potpisa.

Danas se održava 170. sjednica Vlade, a za neke ministre u ovom je sastavu prva. Na dnevnom redu sjednice danas je provjera broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "67 je previše".

Prošli su petak novi ministri prisegnuli nakon izglasavanja povjerenja u Saboru. Danas prvi puta u ovom sastavu odlučuju o temama dnevnog reda gdje je jedna od točaka prijedlog zaključka u vezi s provjerom broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "67 je previše".Glavni cilj ove inicijative je raspisivanje referenduma kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

Ministarstvo uprave utvrdilo je da je u registru birača 27. travnja ove godine bilo upisano ukupno 3.735.680 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj. Od toga im je za raspisivanje referenduma potrebno skupiti najmanje 373.568 potpisa.

Podsjećamo, nova lica u klupama Vlade danas su Vesna Bedeković kao ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Marija Vučković ministrica poljoprivrede, za ministra uprave potvrđen je Ivan Malenica, a Ministarstvo vanjskih i europskih preuzeo je Gordan Grlić Radman.

Novi ministar državne imovine je Marijo Banožić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, a ministra rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović.
 
Novi potpredsjednici Vlade su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je preuzeo Koordinaciju za ljudska prava, i  ministar financija Zdravko Marić koji će kao potpredsjednik Vlade biti nadležan za gospodarstvo. 

Komentara 4

IN
inesperkovic
09:05 24.07.2019.

Ako i dođe do ovog glupog referenduma, nadam se da neće proći

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
09:35 24.07.2019.

Najprije treba urediti zakonsko pitanje samog referenduma. Ovu Jacinu ostavštinu treba ukinuti.

Avatar Dumen
Dumen
08:26 24.07.2019.

Kako im ne dojadi da se stalno bave sami sa sobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije