Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMOVINSKA KARTICA

Novi ministar uprave bez nekretnina, ima dva auta i čamac

Ivan Malenica
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/7
21.08.2019.
u 09:26

Prima mjesečnu neto plaću od 17.565 kuna te ima i 36 dionica HT-a

Objavljena je imovinska kartica novog ministra uprave Ivana Malenice koja je bitno drugačija od one njegova prethodnika Lovre Kuščevića. Naime, dok je Kuščević bio jedan od najbogatijih ministara u Vladi, koji u vlasništvu ima brojne nekretnine koje nije umio ni pobrojati pred novinarima, njegov nasljednik Malenica nema nijednu. Prema podacima iz imovinske kartice, ministar uprave prima mjesečnu plaću u neto iznosu od 17.565 kuna, a ostalih prihoda nema.

Ministrova supruga radi u tvrtki Bikarac – Centar za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije i godišnje zaradi 60.321,37 kuna neto. Od pokretnina ministar ima osobni automobil VW Passat vrijedan 165.000 kuna, kupljen od plaće i kredita, kao i VW Polo, vrijedan 40.000 kuna, također kupljen od plaće i kreditom. Ministar u vlasništvu ima i čamac vrijedan 25.000 kuna.

Osim toga, Malenica ima i 36 dionica HT-a, od kojih svaka vrijedi 158 kuna te štednju od 10.000 eura.

U imovinskoj kartici ministra Malenice navedeno je i članstvo u nekim organizacijama pa je tako član Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika “Biskup Srećko Badurina”, Udruge narodnog zdravlja “Andrija Štampar” te Lovačkog društva “Vuk Perković”. Podsjetimo, Ivan Malenica (34) imenovan je ministrom u posljednjoj rekonstrukciji Vlade, kamo je stigao s funkcije dekana Veleučilišta u Šibeniku. U nastupnim intervjuima istaknuo je i svoje političke uzore među kojima prednjači prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman jer je, kazao je, imao hrabrost preuzeti odgovornost da učini sve da Hrvatska postane samostalna država, a poštuje i Konrada Adenauera, kao i blaženog Ivana Merza.

Komentara 29

MO
Morany
10:05 21.08.2019.

Jel vam sad ovaj pase nakon Kuscevica ili je i on lopov sto ima auto ?

BO
Bojance
10:09 21.08.2019.

Novinari na sto muka, uporno pokusavaju naci neku aferu, mrlju Malenici ali ih ne ide, obrazovan, posten i sposoban, ali za neke je i to grijeh.

JA
jackiechan3
10:04 21.08.2019.

osvježenje na hr političkoj sceni, ugodan lik i pojava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije