Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski SDP

Novi mandat Jurjeviću opomena je Milanoviću

jurjevic
Ivo Čagalj/Pixsell
01.03.2010.
u 11:21

Dio je splitskih esdepeovaca Ostojiću okrenuo leđa baš kao i u vrijeme lokalnih izbora kada se velik dio članstva stranke poprilično otvoreno stavio na Kerumovu stranu.

Drago mi je što su me izabrali članovi SDP-a, a ne ulica i novinari. Očekujem od svih članova, i od onih koji nisu glasovali za mene nego za Ranka Ostojića, da zajedno radimo. Znam da će tako biti – izjavio je nakon pobjede na unutarstranačkim izborima novi-stari šef splitskog SDP-a Marin Jurjević Baja, koji je na neposrednim izborima dobio nešto više od 54 posto glasova. Ostojić je dobio nešto više od 45 posto.

Željko bi izgubio

– Izbori za predsjednika RH u Splitu pokazali su da se Kerumovo biračko tijelo debelo stanjilo. Kerum je u predsjedničkoj kampanji otvoreno agitirao za kandidata koji je u gradu podno Marjana osvojio tek peto mjesto – kaže Jurjević dodajući da bi Kerum, da su sada izbori, teško pobijedio u utrci za gradonačelnika. Jurjević je posebno nezadovoljan načinom funkcioniranja splitskog Gradskog vijeća u kojem se, tvrdi, suspendira demokratski način izjašnjavanja.

Predsjednica Vijeća, Kerumova sestra Nevenka Bečić ne dopušta vijećnicima govoriti ono što joj se ne sviđa.

Okrenuli mu leđa

Međutim, od Jurjevićevih pogleda na splitsko Gradsko vijeće znatno je zanimljivija poruka koju su splitski socijaldemokrati poslali predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću. Jer, najblaže rečeno, Jurjević nije bio prvi Milanovićev izbor. Još jednom su esdepeovci najvećeg dalmatinskog grada rekli ne Ranku Ostojiću bez obzira na to što je predsjednik stranke želio da upravo on bude perjanica socijaldemokrata na jugu. Ostojiću su okrenuli leđa baš kao i u vrijeme lokalnih izbora kada se velik dio članstva stranke poprilično otvoreno stavio na Kerumovu stranu.

– Dio članova stranke vjerojatno se preplašio Ostojićeve odmazde i zato su ponovno izabrali Jurjevića. Ranko im sigurno nije zaboravio što su mu napravili, ali ni kako su se ponašali za Josipovićeve kampanje kada su predugo vagali između Ive i Milana Bandića – rekao nam je jučer jedan utjecajni član stranke. Iako su za SDP i izbori u Splitu bili jako važni, uskoro ih očekuju još važniji. U Zagrebu će se voditi bitka između Željke Antunović, Ive Jelušića i vjerojatno Davora Bernardića.

Vodstvo stranke sigurno ne bi željelo da im se ponovi Split pa da, umjesto njihova favorita Ive Jelušića, pobijedi Željka Antunović, kojoj zamjeraju ne samo neaktivnost u predsjedničkoj kampanji nego je optužuju i za komplotiranje s odmetnutim Milanom Bandićem.

Komentara 15

IN
Internet.
16:20 01.03.2010.

Pa koliki je pak kreten taj Ostojić kada ga može pobijediti jedan neviđeni kreten kakav je Jurjević ? A najbolja izjava tog idiota je da je taj ološ od partije najdemokratskija \"stranka\" u Hrvatskoj.

BS
bstrabi2
15:50 02.03.2010.

Koga opće briga tko je u Splitu glavni u SDP-u.I Ostojić i Jurjević su isti spletkaroši.I zato večernji imate pametnijeg ćlanka od ove dvojce.Šta nas briga tko vodi komonistićku bagru u Splitu....

NE
neni
23:05 01.03.2010.

A kaj ovi gore slave...jel\' možda HR izašla iz krize a ja to još nisam čula!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije