Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODUBLJUJE SE KRIZA

Novi koronavirus ubrzano se širi diljem SAD-a, Covid središnja tema kampanje

U.S. President Donald Trump holds a campaign rally in Sanford, Florida
JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
19.10.2020.
u 23:49

U petak je registrirano gotovo 70.000 novih slučajeva zaraze, najviše u jednom danu od srpnja

Broj novih slučajeva zaraze Covidom-19 ubrzano raste u cijelom SAD-u i povećava se broj hospitaliziranih, upozorili su stručnjaci, a upravljanje krizom izazvanom pandemijom ostaje u središtu kampanje za predsjedničke izbore, javlja u ponedjeljak BBC.

U petak je registrirano gotovo 70.000 novih slučajeva zaraze, najviše u jednom danu od srpnja. Tijekom prošlog tjedna dnevni broj novozaraženih povećavao se u 48 saveznih država. Samo dvije države, Missouri i Vermont, bilježe smanjenja dnevnog broja zaraženih.

Pandemija je i dalje središnja tema predizborne kampanje u SAD-u, uoči izbora 3. studenoga. Unatoč trendu povećanja broja novozaraženih i činjenici da je i sam prebolio Covid ranije ovoga mjeseca, predsjednik Donald Trump i dalje putuje zemljom i održava velike predizborne skupove.  

>> VIDEO Znanstvenici Nenad Ban i Gordan Lauc govore što nas sve očekuje

Na skupu u Nevadi u nedjelju, održanom na otvorenom, Trump je rekao da će njegov demokratski protukandidat "žrtvovati vašu budućnost virusu". 

"Taj tip želi zatvaranje. On će slušati znanstvenike", rekao je. "Da sam ja u potpunosti slušao znanstvenike sada bi imali zemlju u golemoj recesiji". 

Mnogi među Trumpovim pristalicama na skupovima ne nose maske i ne drže fizički razmak, a lokalni zdravstveni dužnosnici upozoravali su da ne treba održavati velika okupljanja.

Glasnogovornik demokratskog predsjedničkog kandidata Joea Bidena Trumpove je izjave nazvao "dijametralno suprotnima od stvarnosti" i za recesiju optužio sadašnjeg predsjednika.  

Trump je rekao u ponedjeljak da će se testirati na koronavirus prije sljedeće predsjedničke debate s Bidenom koja se održava ovaj tjedan. "Naravno, neću imati nikakav problem s tim", rekao je Trump novinarima kada su ga upitali hoće li se testirati prije debate u četvrtak u Nashvilleu.

Trump je  2. listopada objavio da je pozitivan na koronavirus, te je dan kasnije smješten u bolnicu Walter Reed iz koje je izašao za nekoliko dana. Nije poznato kada je imao zadnji negativan test na koronavirus.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Foton
Foton
01:35 20.10.2020.

druze Trumpe, mi ti se kunemo, u koronu svi idemo. Koj paradoks, zemlja koja ima desetine Nobelovaca ima Trumpa za prdsjednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije