Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užas na jezeru

Novi detalji tragedije: Tijelo 11-godišnjeg dječaka pronađeno na šest metara dubine

utapljanje
Goran Ferbezar/PIXSELL/Ilustracija
13.08.2019.
u 09:16

Nakon obavljene obdukcije i dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici dostavit će izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu

Dječak star 11 godina pronađen je mrtav jučer u 21.10 sati u jezeru Čingi Lingi, potvrdila je danas Policijska uprava koprivničko-križevačka. Tijelo je pronađeno na udaljenosti od 20 metara od obale, na šest metara dubine. Pronašli su ga ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko-križevačke.

– Na mjestu događaja obavljene su očevidne radnje, tijelo je pregledao mrtvozornik kojom prilikom nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na sumnjivu smrt. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Koprivnica, gdje će se po nalogu Županijskog državnog odvjetništva Varaždin obaviti obdukcija – kažu u policiji. Nakon obavljene obdukcije i dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici dostavit će izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Policija poziva na oprez.

– U danima ljetnih vrućina i sparina većina građana potražit će osvježenje u kupanju na jezerima, rijekama, bazenima i moru, pa moramo biti svjesni da takve vrste osvježenja često skrivaju mnogobrojne opasnosti. Ponajprije riječ je o utapljanju, ali vrebaju i brojne druge opasnosti poput slomljene kralježnice, vrata ili noge nakon skakanja u vodu. Najopasnija područja su rijeke, jezera i potoci, pa tek onda more. Rijeke su najopasnije jer su protočne, imaju često virove i usjeke te često mijenjaju svoj tok. Jezera i potoci imaju nagle promjene dubine i temperature. Šoderice također predstavljaju veliki rizik zbog naglog pada dna i slabe vidljivosti. U svim slučajevima utapanja najčešći uzrok je precjenjivanje vlastitih mogućnosti uslijed alkoholiziranosti, nakon toga precjenjivanje sposobnosti u plivanju (neplivači), te kronične bolesti – kažu u PU koprivničko-križevačkoj, koja je izradila plakat s upozorenjima i savjetima kupačima. Policijske postaje započele su s distribuiranjem plakata na uređenim i neuređenim kupalištima.

Savjeti su:

 ne plivajte na udaljenosti većoj od 100 metara od obale
 idite na uređene plaže, na kojima postoji spasilačka služba
 ne skačite u vodu s mjesta koja nisu uređena za skakanje ili je skakanje zabranjeno
 ne ulazite u vodu pod utjecajem alkohola ili droga
 ne plivajte neposredno nakon obroka
 ne izlažite se predugo jakom suncu i ne ulazite u hladnu vodu vrući
 izbjegavajte plivati sami
djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez nadzora roditelja ili druge odrasle osobe, imajte stalni nadzor nad djetetom jer se ono može utopiti i u plitkoj vodi
 neplivači ili osobe koje slabije plivaju – obavezno koristite pomagala za plivanje, uz nadzor dobrih plivača
 ako u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah pružite ili potražite pomoć. Pozovite pomoć na 112 ili 192!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije