Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV PROPUST

Novi detalji: Slovačka upozorila Austriju da je napadač pokušao kupiti streljivo

Napad u Beču
Foto: REUTERS
1/20
04.11.2020.
u 14:36

"Slovačka policija ovog je ljeta bila obaviještena da sumnjive osobe iz Austrije pokušavaju kupiti streljivo u Slovačkoj. Ipak, oni nisu uspjeli obaviti kupnju", objavila je uprava slovačke policije iz Bratislave

Slovačka je posljednjih mjeseci upozorila austrijske vlasti na napadača iz Beča koji je pokušao kupiti streljivo u toj zemlji, objavila je u srijedu slovačka policija.

Kujtim Fejzulai (20) ubio je u napadu u Beču četiri osobe i ranio njih više od 20 u pucnjavi u samom središtu grada prije nego li ga je austrijska policija ubila zaustavivši ga u smrtonosnom pohodu.

>> VIDEO Napad u Beču je imao islamistički motiv

"Slovačka policija ovog je ljeta bila obaviještena da sumnjive osobe iz Austrije pokušavaju kupiti streljivo u Slovačkoj. Ipak, oni nisu uspjeli obaviti kupnju", objavila je uprava slovačke policije iz Bratislave na Facebooku. Također navodi da je izvješće o tome odmah proslijeđeno austrijskoj policiji.

Oružje koje je upotrijebljeno u napadu u Beču, pištolj i jurišna puška, nisu iz Slovačke, dodaje se u objavi bratislavske policije.

Fejzulai je prošle godine bio osuđen na 22 mjeseca zatvora nakon što je pokušao pridružiti se ekstremistima Islamske države u borbama u Siriji. Uvjetno je pušten u prosincu na temelju toga što je sudjelovao u programu deradikalizacije.

Beč se nalazi manje od sat vremena vožnje od slovačke granice i prijestolnice Bratislave. Oružje koje je registrirano u Slovačkoj u više je navrata pronađeno na poprištima terorističkih napada i drugih kaznenih djela počinjenih u Europi, unatoč tome što je Slovačka 2015. postrožila zakone kako bi spriječila ilegalnu prodaju oružja.

 

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
16:38 04.11.2020.

Austrijanci misle da su na praznicima:) Vjerojatno misle da se to događa nekome drugome - Cijela EU je pokrivena sa teroristima i ekstremistima - i biti će samo gore dok se ne probude svi u EU i ne shvate da treba očistiti dvorište i da to neće napraviti nitko drugi nego da svi moraju zasukati rukave i pomesti cijeli EU od ekstremista.

II
Ivo@Ivano.
15:22 04.11.2020.

Kakav propust su učinile obavještajne službe Austrije ( ako je ovo točna inf) . Netko će morati staviti " glave na panj".

VI
vidigal
00:58 05.11.2020.

bosna puna talibana, jadno nam se pise u hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije