Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA FOTOGRAFIJA

Novi detalji o profesorici s pištoljem: SDP-ovci otkrili da već ima niz prijava, sve istražuje policija

Foto: Instagram/Screenshot/YouTube
1/3
01.11.2020.
u 15:23

Iz PU splitsko dalmatinske potvrdili su kako su zaprimili podnesak ali kako slučaj još ne smiju komentirati.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja od policije je zatražilo žurno očitovanje o Suzani Kačić Bartulović, profesorici iz splitske Ekonomsko-birotehničke škole koja je u fokus javnosti dospjela zbog fotografije na kojoj je pozirala s pištoljem. 

Podsjetimo, riječ je o profesorici hrvatskog jezika i SDP-ovki s nizom političkih funkcija koja je ljetos na svom Instagram profilu objavila spornu fotografiju, a koja je nedavno počela cirkulirati društvenim mrežama zbog čega su uznemireni roditelji učenika te splitske škole kontakitrali ravnateljicu Nedu Bartulin.

O svemu se prije nekoliko dana oglasio i Radovan Fuchs kazavši kako takva osoba ne bi smjela raditi u obrazovnoj instituciji. 

Večernji list u posjedu je dokumenta odaslanog s adrese resornog ministarstva na splitsku policiju, a u njemu se navodi sljedeće: 

"U skladu s odredbama čl. 18. stavka 1. Zakona o općem upravnom postupku (Narodne novine, broj 47/09), dostavljamo vam u nadležnost podnesak kojim kojim se ukazuje na fotografiranje nastavnice Ekonomske i upravne škole u Splitu s vatrenim oružjem. Budući da je riječ o zaposlenici školske ustanove, molimo Vas da nas žurno izvijestite o poduzetom zbog eventualne potrebe postupanja prema radnici", stoji u podnesku kojeg potpisuje dr.sc. Jurica Botić inače načelnik splitskog Odjela za prosvjetnu inspekciju.

Foto: Večernji list

Iz PU splitsko dalmatinske potvrdili su kako su zaprimili podnesak ali kako slučaj još ne smiju komentirati.

"Za sada možemo kazati kako naši službenici provode izvide, a uskoro bi trebali biti poznate činjenice koje će rasvijetliti cijeli događaj i s time će javnost biti pravovremeno upoznata", kazali su iz splitske policije. 

Kačić Bartulović nedavno je u razgovoru za Večernji list kazala kako je riječ o igrački, odnosno lažnom pištolju uz pomoć kojega je dramskim izričajem oponašala djevojku Jamesa Bonda. Dodala je i to kako je riječ o fotografiji s njezinog privatnog Instagram profila koju su ukrali njezini politički neprijatelji koji ju žele ušutkati te da je zbog svega obavijestila policiju i DORH. 

No, više stručnjaka za oružje kazalo nam je kako zbog niske razlučivosti fotografije ne mogu pričati sa sigurnošću, ali da vjeruju kako je ipak riječ o pravom oružju i to konkretno češkoj zbrojovci ili crvenoj zastavi.

Doznali smo i to da je sporna fotografija snimljena u mjenjačnici Borisa Bobanca, poduzetnika i člana Predsjedništva splitsko-dalmatinskog SDP-a. Sam je potvrdio kako je to njegov pištolj, ali nam nije htio odgovoriti je li riječ o pravom oružju kao ni to je li posjeduje dozvolu za držanje i korištenje oružja. 

Foto: Instagram/Screenshot/YouTube

Inače, Kačić Bartulović članica je najvišeg tijela stranke - Glavnog odbora SDP-a, a ujedno obnaša funkciju i u Predsjedništvu splitskog SDP-a te stoji i na čelu Savjeta za obrazovanje u gradskoj organizaciji. Kako doznajemo iz SDP-a, predsjednik stranke Peđa Grbin kontaktirao je šefa splitskog SDP-a Gorana Kotura i tražio da se ograde od svih istupa Kačić Bartulović tim više što ovo profesorici nije prvi put da je zbog kontroverzne komunikacije na društvenim mrežama završila kao predmet službene istrage ili internog stranačkog problema.

Grbin je u dogovoru s Koturom tražio i da se profesorica na svom Facebooku javno ispriča svima koje je fotografija uznemirila, a što je i učinila.

Međutim, nakon što je ova priča postala nacionalna novinarima su se počeli javljati i splitski SDP-ovci koji su nam poslali niz dokumenata koji potvrđuju da priličan broj članova stranke ima ozbiljnih problema s Kačić Bartulović. Naime, kako smo neslužbeno doznali u ovom trenutku protiv Kačić Bartulović najmanje tri člana SDP-a podnijeli su kaznene prijave i privatne tužbe zbog klevete, prijetnje i krađe identiteta. 

Dio oštećenika zajednički zastupa splitski odvjetnik Denis Kulušić koji je prokomentirao cijeli slučaj.

"Podnio sam više kaznenih prijava protiv osumnjičene osobe, a između ostalog i zbog kaznenog djela iz članka 146. Kaznenog zakona RH - zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena uporaba osobnih podataka. U konkretnom slučaju dotična se sumnjiči da je izradila lažni "Facebook" profil pod imenom i prezimenom oštećene osobe koji je koristila isključivo u svrhe vrijeđanja, klevetanja i omalovažavanja iste i njenih članova uže obitelji. Na tom  profilu su također korištene fotografije moje stranke, naravno bez njenog znanja i dopuštenja čime je  očigledno počinjena "krađa identiteta" moje klijentice a što je sve prijavljeno nadležnim institucijama. Isto tako protiv osumnjičene je u tijeku i nekoliko kaznenih postupaka po brojnim privatnim tužbama mojih stranaka", kazao nam je odvjetnik Kulušić.

Foto: Instagram/Screenshot/YouTube

Također, ravnateljica škole Neda Bartulin uputila je dopis Etičkom povjerenstvu škole od kojeg je zatražila mišljenje o spornoj fotografije i zatražila očitovanje Kačić Bartulović.

VEČRNJI TV: Analitičarka Ankica Mamić o lokalnim izborima: HDZ i SDP nemaju rješenja za velike gradove

Komentara 22

Avatar southman
southman
17:14 01.11.2020.

Ova je vjerovatno najveći kandidat za SDP-ova min. prosvjete !

KO
KokouParizu
18:49 01.11.2020.

Inače, tata je bio KOS-ovac, iz Zagreba iz Vojne bolnice pobjegao u Beograd 91. i nakon nekoliko godina vratio se u Zg, pa onda nije čudno (ak je po onome da jabuka ne pada daleko od stabla) da je kćerkaa objavljivala javno stavove preko društvenih mreža, na primjer:da je Oluja genocid i ratni zločin prema Srbima, da kršćane koji su bili u procesiji za Veliki petak (u doba korone) treba baciti lavovima, da je Jugoslavija bila idealna država (kao da nisu postojali Goli otok i zatvori za političke neistomišljenike, čak i za homoseksualce u toj istoj državi), veličanje komunističkih diktatora i zločinaca (Che Guevara)...s druge strane RH je fašistička, nastala na ratnom zločinu...i sve to od jedne odgojno-obrazovne djelatnice. Na žalost, i splitski SDP-ovi mediokriteti i bezličnici su zaslužni za "uspjeh" ove bolesno ambiciozne, ujedno i jako zločeste osobe.

LL
lijepa_li si
15:55 01.11.2020.

prosvjetna radnica! strašno, tko našu djecu odgaja. onda se ista družina čudi otkud toliko nasilja i mržnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije