Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POOŠTRENE MJERE

Nove preporuke za svadbe: Dopušten samo prvi ples mladencima i roditeljima

Vjenčanje u doba pandemije COVIDA-19
Emica Elvedji/PIXSELL
14.10.2020.
u 09:04

Plesati smiju jedino mladenci i njihovi roditelji ili uži članovi obitelji na samom početku slavlja, a ples nakon toga nije dopušten.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je nove preporuke za održavanje svadbi.

Mladencima savjetuju da na svadbu ne pozivaju osobe starije od 65 godina te oboljele od kroničnih bolesti. Preporučuje se i da sve osobe na svadbi, organizator skupa i izvođači 14 dana prije svadbe nisu boravili u inozemstvu.

Preporučuje se da se unaprijed označe sva sjedeća mjesta koja međusobno trebaju biti udaljena 1,5 metra te da se ograniči broj sudionika na najviše onoliko koliko ima označenih mjesta. Među stolovima razmak mora biti najmanje tri metra.

Ne smije biti stajaćih mjesta, visokih stolova te je zabranjeno stajanje za šankom, smije se samo sjediti i to na udaljenosti od 1,5 metra.

U salu prvo trebaju ulaziti uzvanici koji sjede u najudaljenijem dijelu prostora gledajući od vrata i tako po redu.

Pozornica s bendom (glazbom) mora biti udaljena četiri metra od ostalih sudionika. 

Plesati smiju jedino mladenci i njihovi roditelji ili uži članovi obitelji na samom početku slavlja, a ples nakon toga nije dopušten.

Preporuka je i da se svadba završi do ponoći, što je ujedno i kraj radnog vremena objekta u kojem je svadba organizirana.

Detaljnije preporuke pročitajte ovdje.

VIDEO Capak najavio nove kriterije za testiranje na koronavirus, ali i za izolaciju.

Ključne riječi

Komentara 2

NE
neboiznadzagreba2
14:27 14.10.2020.

Fahidiotizam brani svako veselje!

OB
Oblivion
09:56 14.10.2020.

Više slobode su imali cigani u konc logorima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije