Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz EU za POU

Novac za informatički program i jaču suradnju svih ustanova

\'Podravina/Bilogora, snimio Sergej Novosel, Krizevci, Galerija Krizevackog likovnog kruga, mr. Zdenko Balog na izlozbi svojih fotografija Pjesma nad pjesmama, koje tematiziraju
Sergej Novosel/VLM
10.11.2010.
u 19:00

Mr. Zdenko Balog autor je projekta u kojem će POU, s još tri partnerske ustanove u regiji, razrađivati sofver i nabaviti opremu za obrazovanje odraslih

Kao nositelj projekta, prevedeno s engleskog – "Mreža informatičkih škola pri ustanovama za trajnu naobrazbu u ruralnim i poluurbanim sredinama", u okviru pretpristupnog fonda EU IPA IV., Pučko otvoreno učilište Križevci dobilo je 205.150 eura od Europske komisije. Ugovor je uime POU u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih potpisala ravnateljica prof. Melita Habdija, a najzaslužniji je za projekt, u kojem će partneri biti POU Bjelovar, POU Daruvar i Obris Požega, mr. Zdenko Balog.

– POU je dobilo 171.598 eura (84 %), a ostalo će osigurati svojom djelatnošću. Novac će se uložiti u razvoj informatičkih programa i nabavu opreme, jer je cilj razviti dva programa za obrazovanje odraslih u računalstvu – kaže Balog, inače voditelj obrazovanja u POU. U četiri grada programe će uživati stotinjak korisnika kroz dvije grupe, ali će se educirati i sami zaposlenici u ustanovama, kroz studijska putovanja, radionice, sve radi kvalitetnijeg rada.

– Umrežavanjem kroz projekt ustanove će biti i povezanije, što je važno, jer će jedan program neka ustanova moći verificirati za sve partnere, a ne kao prije, kad su svi radili posebno, a isto, što je trošilo resurse.

– Ponosan sam na ovo postignuće, radio sam sam i prvi put u životu, a zahvalan sam na podršci i ravnateljici – kaže Balog. Učilište je odnedavno u novom prostoru, u bivšem Centru za socijalnu skrb, gdje je konačno sve na okupu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije