Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijena žalba Šitumovih

Novac od akcije za Noru ostaje udruzi Hrabro dijete

hrabro dijete, jasminka žužić (1)
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
25.09.2015.
u 15:14

Odluka Suda nije utemeljena na zakonskim odredbama i pravilniku, nego na diskrecionoj ocjeni i načelu proizvoljnosti. U njoj se čak nasljeđivanje humanitarne pomoći uspoređuje s pravom na uzdržavanje, tako da je riječ o apsolutno nezakonitoj odluci. Vjerujem da će Vrhovni i Ustavni sud odlučiti po pravu – rekao je odvjetnik Šitumovih

Sapunica oko udruge "Hrabro dijete" napokon je dobila svoj konačan epilog. Naime, Županijski sud u Slavonskom Brodu odbio je tužbeni zahtjev Đane Atanasovske i Ivice Šituma kojim su tražili da im ova udruga plati preostalih 4,39 milijuna kuna, plus kamate, prikupljenih u humanitarnoj akciji “Nora-fora strašni lav“. U obrazloženju odluke navodi se kako sredstva za liječenje njihove tragično preminule kćeri Nore Šitum ne predstavljaju ostavinsku imovinu korisnika, odnosno nisu nasljediva.

Novcem će tako i nadalje raspolagati udruga "Hrabro dijete", čiji tajnik Haris Kapetanović ističe kako će ga koristiti za pomoć u liječenju druge djece oboljele od malignih bolesti.

– Linč protiv naše udruge krenuo je prije dvije godine. Međutim, nismo se obeshrabrili, nego smo kroz sve to vrijeme vjerovali u pozitivan kraj i radili ono za što smo i osnovani, a to je pomoć djeci. Od Atanasovske i Šituma očekujemo javnu ispriku zbog klevetanja – rekao je Kapetanović. On dodaje kako su ovom presudom pali u vodu svi pokušaji da se "Hrabro dijete" prikaže kao kriminalna organizacija koja je trošila novce šakom i kapom.

Iako je udruga ranijom sudskom odlukom imala mogućnost privremenog raspolaganja novcem od Norina liječenja, on po preporuci odvjetnika udruge Mije Kladarića nije diran i trošen, nego je ostao na računu do okončanja sudskog postupka. Odluka Županijskog suda je pravomoćna.

Odvjetnik Norinih roditelja Dean Španović rekao je, pak, kako ne želi vjerovati da živi u državi u kojoj viši sud ne želi ispraviti očitu veliku pogrešku prvostupanjskog suda. On je najavio kako će Vrhovnom sudu podnijeti zahtjev za reviziju postupka, a tužbu je podnio i Ustavnom sudu. Ako Ustavni sud odluči u korist Šitumovih, cijeli postupak vraća se na početak.

– Odluka Suda nije utemeljena na zakonskim odredbama i pravilniku, nego na diskrecionoj ocjeni i načelu proizvoljnosti. U njoj se čak nasljeđivanje humanitarne pomoći uspoređuje s pravom na uzdržavanje tako da je riječ o apsolutno nezakonitoj odluci. Vjerujem da će Vrhovni i Ustavni sud odlučiti po pravu – rekao je Španović.

>> Udruzi "Hrabro dijete" priznanje Grada Nove Gradiške

Komentara 18

Avatar tituš
tituš
15:59 25.09.2015.

kad se ovi pokvarenjaci misle više skinuti sa šije hrvatskih ljudi i javnosti???

MR
mrnmarina
16:22 25.09.2015.

Ti Šitumi su mi se zgadili. Imaju udrugu, Bandić im je dao prostor na uglu Vodnikove i Marulićevog trga . Taj prostor je sav neuredan, izvana zašaran, nikada nitko u njemu izgleda nije odradio ni dana. A tata Šitum jee dobio posao u Zg holdingu. Sve na račun djeteta, fuj.

AB
abendblatt
16:18 25.09.2015.

Hvala Dragome Bogu, Pravda je pobijedila, ima jos puno bolesne djece koja trebaju financijsku pomoc .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije