Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza na Kaptolu

Nova zgrada HBK: Poslije useljenja na Ksaver – otkazi!?

\'24.02.2011. Ksaver -  Nova zgrada Hrvatske biskupske konferencije  Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/PIXSELL
26.03.2011.
u 09:00

U uredima HBK, uglavnom u tajništvima i računovodstvu, zaposleno je 76 laika, četiri svećenika i četiri časne sestre

Nakon preseljenja u novu zgradu Hrvatske biskupske konferencije, mogli bi uslijediti otkazi njihovim radnicima. O toj temi već se dugo šuška po "raspršenim uredima" HBK, kako ih je nazvao kardinal Josip Bozanić na prekjučerašnjoj konferenciji za novinare, gdje uglavnom rade laici, a ne svećenici i časne sestre.

Sam kardinal Josip Bozanić to je jučer neizravno potvrdio riječima da je preseljenje nužno upravo zbog spomenute "raspršenosti i povezivanja svih tijela", nakon čega slijedi "reorganizacija kako bi sve bilo što jeftinije". Prevedeno na menadžerski rječnik, to ukratko znači – otkazi.

Na neki način to je i logično, pogotovo kad je riječ o nekim administrativnim službama, poput tajništva i računovodstava, koje bi mogle postati zajedničke.

Uostalom, to posljednjih godina masovno rade velike tvrtke, sabijajući svoje urede upravo u tim resorima. Prema riječima kardinala Bozanića, u svim tim uredima HBK zaposleno je 76 laika, četiri svećenika i četiri časne sestre. Laici gotovo u potpunosti opslužuju Hrvatski katolički radio, Izvještajnu katoličku agenciju, Hrvatski Caritas, Centar za socijalni nauk crkve, ali i druge urede HBK koji su im prepušteni na brigu poput Ureda za obitelj.

 *Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote

Ključne riječi

Komentara 228

PA
patuljčica..
15:49 26.03.2011.

standup Je, vidim kako Crkva sprovodi i individualno i čoporativno.

PA
patuljčica..
17:16 26.03.2011.

sinaj I za kraj - ničeg mudrog ja ne vidim u ovom zdanju. Ničeg mudrog nema u hladnim i pustim maramornim hodnicima.

JP
jadranko primorac
10:07 26.03.2011.

oger, Ja sam misljenja da bi bilo najbolje postaviti tebe na toranj i provjeriti koje je vrste Sotona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije