Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Lonac

Nova zapljena droge u Vukovaru, u akciji pomogao i pas As

Zapljena droge u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/5
29.04.2019.
u 16:37

Policijski službenici provodili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četiri osobe.

Na konferenciji za novinare danas su predstavnici PU Vukovarsko-srijemske predstavili rezultate višemjesečnog rada u akciji koju su nazvali Lonac.

Zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić rekao je kako su analizom rizika i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrdili kako se na području Vukovara i Vinkovaca nalazi organizirana kriminalna skupina preprodavača droge marihuane, amfetamina speeda, ecstasyja i MDMA.

Zapljena droge u Vukovaru
1/5

– Na temelju takvih saznanja policijski službenici provodili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četiri osobe kojim je utvrđena sumnja kako je 29-godišnjak iz Vukovara stvorio mrežu preprodavača i posrednika u prodaji droge i to s 51-godišnjakom iz Vinkovaca, 29-godišnjakom i 30-godišnjakom iz Vukovara, koji su drogu dalje preprodavali na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području – objasnio je voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet.

Dodao je kako su na temelju naloga Županijskog suda u Vukovaru obavili četiri pretrage domova, a pronašli su oko 1,4 kilograma marihuane, 3,7 kilograma speeda, 643 grama MDMA kristala, 1437 komada ecstasyja, 13,6 grama gljive psilocibin, 10 komada sjemenki cannabis indica, 2,1 kilogram sitno rezanog duhana i digitalnu vagu, 500 eura i 2600 kuna. Iz policije navode kako postoji i sumnja da su i dva osobna automobila kupljena od novca stečenog preprodajom droge. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama četvorka iz Vukovara i Vinkovaca predana je pritvorskom nadzorniku.  

Na konferenciji za medije predstavljen je i službeni pas As koji je sudjelovao u obavljenim pretragama. Upravo je As zaslužan za pronalazak najvećeg dijela zaplijenjene droge koja je bila zakopana u dvorištu iza obiteljske kuće. Droga je bila uskladištena u posebnoj bačvi koja je potom bila položena u iskopanu rupu u zemlji i prekrivena debelim slojem zemlje.

 

Hunjet je kazao kako Služba kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske posljednje dvije godine bilježi sve kvalitetnije rezultate kada je riječ o pronalasku droge i krijumčara. Samo tijekom prošle godine zaplijenjeno je oko 500 kilograma marihuane te kazneno prijavljeno osamdesetak preprodavača. 

Komentara 1

AI
airbender
19:40 29.04.2019.

bravo peso

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije