Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVJETOVANJE I EDUKACIJA RODITELJA

U samo 24 sata stvorili novu platformu o autizmu

Startup u 24h
Foto: Degordian
1/4
05.03.2020.
u 13:15

Cilj inicijative bio je stvoriti mjesto na internetu na kojem će roditelji moći pronaći sve relevantne podatke i riješiti upitnik koji im pruža informacije o djetetovom stupnju rizika od poremećaja iz spektra autizma

Degordian je sredinom veljače po četvrti put organizirao projekt pod nazivom Startup in 24h. Osim što je ovogodišnji bio najveći, također je imao humanitarni karakter. Cilj projekta bio je stvoriti platformu za savjetovanje i edukaciju roditelja djece s autizmom. Tako je nastala web stranica sveoautizmu.com koja je i službeno dostupna.

Sudjelovali su svi zaposlenici iz Degordianovog zagrebačkog, beogradskog i mostarskog ureda. Iako su se, kažu, i sami pitali kako će to sve izvesti u tako kratkom roku, ističu da je motivacija otklonila svaku sumnju u neuspjeh. Ono što bi se u praksi radilo mjesecima, uspjeli su napraviti u samo jednom danu. Jedni su se bavili kreativnim dijelom i brandingom, drugi izradom web stranice i kreiranjem sadržaja, treći izradom komunikacijske strategije i promocijom, a uz njih su cijelo vrijeme bile i neovisne stručnjakinje za poremećaje iz spektra autizma.

Kada primijete da njihovo dijete pokazuje znakove autizma, roditelji najčešće informacije pokušavaju pronaći putem interneta. U tom trenutku suočavaju se s brojnim podacima koji su nepotpuni ili netočni. Upravo je zato svrha inicijative bila stvoriti mjesto na internetu na kojem će roditelji moći pronaći sve relevantne podatke i riješiti upitnik koji im pruža informacije o djetetovom stupnju rizika od poremećaja iz spektra autizma.

Foto: Degordian

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije