Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO U ZAGREBU

Višetrukom silovatelju zarila nož u prsa

policija, ubojstvo, nova ves
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
10.09.2016.
u 17:15

Susjedi ubijenog muškarca kazali su kako je riječ o čovjeku, koji je veći dio svog života proveo po zatvorima, a iz zatvora je navodno, izašao nedavno.

Darko Keleminović Neš (48) ubijen je danas malo prije 11 sati u stanu na Novoj Vesi 19 u Zagrebu, a za njegovo ubojstvo osumnjičena je 21-godišnjakinja. Keleminović je ubijen nožem, a neslužbeno se doznaje da mu je djevojka zabila nož u prsa, uslijed čega je iskrvario.

Kako je djevojka odmah nakon ubojstva završila na kriminalističkom istraživanju u policiji, vjerojatno je ona bila ta koja je nakon ubojstva pozvala policiju te im kazala što je učinila. Što je prethodilo ubojstvu za sada je nepoznanica, a motiv ubojstva možda bi se mogao nalaziti u ne baš blistavoj prošlosti Darka Keleminovića. Naime, on višestruko osuđivan zbog silovanja, a policiji je bio poznat i po provalama te razbojstvima.

Njegovo ime zadnji se put u novinskim crnim kronikama pojavilo 2006. kada je pritvoren zbog silovanja 22-godišnjakinje. Da bi stvar bila gora, taj je zločin počinio dok je bio na uvjetnom otpustu, a iz zatvora u kojem je služio kaznu od 14 godina zatvora zbog višestrukih silovanja, izašao je samo dva mjeseca prije tog zločina. Djevojku koju je silovao, Keleminović je upoznao u noćnom tramvaju, pa su se dogovorili da će otići do parka Ribnjak. Kada su došli tamo, oborio ju je na tlo i silovao, a malo nakon tog događaja je uhićen te je ponovo završio iza rešetaka.

To mu je očito bio obrazac ponašanja jer je za vrijeme uvjetnog otpusta 2001. počinio i prethodno silovanje. Dogodilo se to 15. travnja 2001. na Jarunu, kada je silovao tada 20-godišnju djevojku kojoj je ponudio prijevoz. Ugledao ju je na Ilici na tramvajskoj stanici te joj je ponudio prijevoz, no umjesto do odredišta odvezao ju je do Jaruna, gdje ju je silovao. I tada je bio na uvjetnom otpustu, dva mjeseca prije isteka kazne od osam godina zatvora na koju je bio osuđen 1993. zbog tri silovanja. Zbog silovanja 20-godišnjakinje na Jarunu, 2003. bio je osuđen na sedam godina zatvora, a kada je toj kazni pripojena kazana od osam godina zbog silovanja iz 1993., osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina.

S izdržavanja te kazne na uvjetni otpust je pušten u travnju 2006. a samo dva mjeseca kasnije počinio je novo silovanje. Je li i sada pokušao silovati 21-godišnjakinju koja se sumnjiči za njegovo ubojstvo te je li ga ona ubila u samoobrani, stvari su koje bi se trebale utvrditi tijekom istrage. Osumnjičenu djevojku nakon ispitivanja na policiji čeka i ispitivanje na tužiteljstvu, koje će nakon toga odlučiti hoće li za nju tražiti određivanje istražnog zatvora.

Keleminovićevi susjedi kažu da je u stanu u kojem se ubojstvo dogodilo, on živio s roditeljima, no oni u subotu nisu bili nazočni, jer su negdje otputovali tijekom vikenda.

>> Obračun u Aveniji Gojka Šuška: Dvije osobe ozlijeđene u pucnjavi

>> Huligani u Zagrebu napali vaterpoliste Partizana, jednom je slomljen prst

Komentara 73

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:50 10.09.2016.

Zasluzio je a nju treba pustiti odmah.

DU
Deleted user
17:31 10.09.2016.

Znaci lik bi pocinio silovanje i onda malo u zatvor pa opet silovanje pa zatvor ... svaka cast zeni. Ustedila je novac koji bi porezni obveznici potrosili na to smece.

LU
lukarak
17:28 10.09.2016.

Eto, zena rijesila nesto sto nase pravodusje nije moglo u nekoliko pokusaja. Predsjednica ju treba odlikovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije