Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometni kolaps

Nova regulacija u Splitu izazvala kaos, građani negoduju

Split: Prometni kolaps nakon što je Zvonimirova ulica promijenjena u jednosmjernu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
09.08.2018.
u 11:05

Pretvaranje Zvonimirove od Narodnih novina u smjeru centra u jednosmjernu ulicu ničim nije smanjilo nesnosne kolone

Jutros u 6 sati u Splitu na snagu je stupila nova privremena regulacija prometa u Ulici kralja Zvonimira koja je postala jednosmjerna.

Pokušaj da se rastereti promet zasad nije urodio plodom. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, pretvaranje ove prometnice od Narodnih novina u smjeru centra u jednosmjernu ulicu ničim nije smanjilo nesnosne kolone. Najveći prometni čvor i dalje je kod Pazara, auti se kreću jako sporo, a građani negoduju.

Split: Prometni kolaps nakon što je Zvonimirova ulica promijenjena u jednosmjernu
1/13

Na ovaj potez privremenog karaktera odlučili su se u gradskoj upravi radi smanjenja gužvi prema luci, a u suradnji s policijom i Hrvatskim cestama, piše Dalmatinski portal.

– S ciljem povećanja protočnosti vozila u predstojećim udarnim turističkim vikendima privremeno će se promijeniti prometna regulacija i dio Zvonimirove ulice od Narodnih novina do Pazara postat će jednosmjeran u smjeru Trajektne luke – javljaju iz Banovine.

Za sva vozila tako je zabranjena vožnja Zvonimirovom ulicom u pravcu tzv. Koteksova nebodera i sav promet odvija se kružno preko trajektne luke, autobusnog kolodvora i Bačvica. Semafori kod Biskupove palače također će se reprogramirati u skladu s privremenom prometnom regulacijom.   

Trasa javnog gradskog prijevoza za linije 2, 9, 10 i 15 ne mijenja se, ali sve ostale linije javnog gradskog prijevoza od četvrtka se prilagođavaju novom prometnom režimu i, umjesto Zvonimirovom, voze kružno preko trajektne luke i Bačvica.

Pogledajte video – što građani kažu o podvožnjaku u Škorpikovoj u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 3

SJ
Sve je uzalud
13:35 09.08.2018.

....zlostavljači samo ovo rede u jeku turističke sezone..............crnilo.............

OB
ObrenM
19:07 09.08.2018.

Prometni uhljebi-analfabete.

Avatar Oneill
Oneill
12:10 09.08.2018.

Gosti koji dođu zrakoplovom moraju u grad na trajekt i i svi ostali neznam takav divan Grad šta luka u centru traži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije