Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Nova predsjednica CDU-a: Naučili smo iz grešaka izbjegličke krize 2015.

Annegret Kramp-Karrenbauer i Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
12.02.2019.
u 11:23

Nova predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer u slučaju novog vala izbjeglica ne bi postupila kao njezina prethodnica Angela Merkel nego bi kao posljednju mogućnost zatvorila granice

Nova predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer u slučaju novog vala izbjeglica ne bi postupila kao njezina prethodnica Angela Merkel nego bi kao posljednju mogućnost zatvorila granice, javlja javni servis ARD u utorak.

„Kao posljednja mogućnost, u slučaju da ostali mehanizmi zakažu, je zatvaranje granice. Mi ionako od posljednjeg ljeta, otkako je kancelarka s partnerima u Europi o tome postigla sporazum, imamo drukčiju situaciju“, rekla je Kramp-Karrenbauer opisujući dogovor Angele Merkel s EU partnerima o mogućnosti vraćanja izbjeglica s njemačke granice na temelju Dablinskog sporazuma po kojem je za izbjeglice odgovorna ona članica EU-a u koju je migrant po prvi puta kročio u Europsku uniju.

Čelništvo CDU-a u nedjelju navečer je raspravljalo o spornoj izbjegličkoj politici Angele Merkel koja je krajem ljeta 2015. otvorila granice i u zemlju pustila preko milijun izbjeglica, uglavnom iz Sirije.

Iako je izostala otvorena osuda izbjegličke politike Angele Merkel, predsjedništvo CDU-a je donijelo niz prijedloga koji idu u smjeru pooštrenja izbjegličke i azilantske politike kao i izbjegavanje situacije iz 2015. Kram-Karrenbauer je rekla kako je tema izbjegličke politike za CDU „trauma“ o kojoj se mora razgovarati.

„Moramo svima jasno dati do znanja da smo naučili lekciju iz 2015.“, rekla je demokršćanska političarka.

Kramp-Karrenbauer, koja je u prosincu prošle godine preuzela vodstvo CDU-a od Angele Merkel koja ostaje na mjestu kancelarke do kraja mandata 2022., je istaknula kako CDU želi „zaštitu granica“ koordinirati s europskim partnerima. Kramp-Karrenbauer, koja slovi kao štićenica Angele Merkel, najizglednija je kancelarska kandidatkinja demokršćanske Unije CDU/CSU na sljedećim izborima i u mnogim političkim segmentima osjetno konzervativnija od svoje prethodnice.

>>Specijal o Angeli Merkel

 

Komentara 11

DU
Deleted user
12:36 12.02.2019.

Puuuuno prekasno!!!

Avatar Django
Django
12:24 12.02.2019.

Božinović: “Hrvatska neće postati hot- spot”. Ne, neće.

CR
CROLINDA
13:41 12.02.2019.

tko god ovo tako masovno useljava u svoju državu antikrist je i najgori neprijatelj svoga naroda - zanimljiva je ova isplanirana najezda i seoba naroda koji ni nemaju namjeru prilagoditi se zakonima ni uvažavati civilizacijske norme zemalja u koje prodiru tako komotno - nisu sretni u svojim zemljama a odlaze u zemlje koje mrze pa ih žele učiniti primitivnima kao zemlje iz kojih dolaze i u kojima nisu sretni - zanimljivo - zemlja koja ima 70 000 stanovnika neka se zapita ako ih primi dva milijuna koliko će ih biti za samo pedeset godina jer je u ovih prosjek djece po obitelji oko osam komada dok je europski prosjek oko jedan zarez nešto komada djece po obitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije