Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena
Povratak na članak

Nova pravila za umirovljenike - oni imućniji sami plaćaju sobu u domu

Kada maloljetnik završi u domu, što stoji možda i 10.000 kn na mjesec, a roditelji imaju visoka primanja, sami će snositi troškove

Komentari 18

Avatar nijeminišta
nijeminišta
18:52 05.06.2016.

znači od zadnjeg poskupljenja je cijena serviranja obroka u sobi porasla? a porasla je i cijena nadoplate za balkon? valjda zbog cijene nafte... ili položaja jupitera.

VL
KR
kresimirn
18:29 05.06.2016.

ja vec procitao...dizu se mirovine da ne moraju kopat po smecu....a kad ono....

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:26 05.06.2016.

Amerika...

VL
Avatar maxist
maxist
18:23 05.06.2016.

Asocijalnosti sve više,"prava" sve manje, ...Oni koji odlučuju cijeli su život na visokoj nozi sa svim povlasticama......Neće više biti sreća poživjeti do penzije (u dubokoj starosti ) a upitno je hoće li biti prihoda za kupiti si otrov......Mladi i bogatii o tome ne razmišljaju pa su posve ravnodušni prema onome što se čini starijima......

VL
BU
bubimima
21:15 05.06.2016.

Osoba A: nikada nije radila, ima mirovinu 0 kuna, država joj plaća dom 3900 kuna, ima 0 kuna za osobne potrebe Osoba B: malo više se naradila, ima mirovinu 2000 kuna, država joj plaća razliku od 1900 kuna, ostaje jojoj 0 kuna za osobne potrebe Osoba C: odradila puni radni vijek, ima mirovinu 3900 kuna, država joj ništa ne subvencionira, ostaje joj 0 kuna za osobne potrebe Zaključak: Onaj kojem je država najviše uzimala, na kraju ne dobije ništa. Takve uravnilovke nije bilo ni u socijalizmu.

VL
JA
jadra
19:19 05.06.2016.

Državni dom mogao si dobiti samo preko debele veze ili mita. Čekanje od 5 do 10 godina za smještaj je samo farsa. Slažem se da dom treba poskupjeti, jer ljudi koji moraju plaćati privatne domove su oštećeni. U privatnom domuu si najčešće iz zdravstvo razloga.Dom za oboljele trebaš odmah a ne za 10 godina.Večina Osjećaje određenu imovinu, pa kako se djeca znaju boriti za nju, neka se pobrinu i za roditelje.

VL
BS
@bserver
19:56 05.06.2016.

druga strana medalje je da u sobama s 4 kreveta u stacionaru, starcima se naplaćuje više nego u dvosobnom i jednosobnom smještaju u stambenom dijelu! A resorno ministarstvo bi dobro učinilo da nenajavljeno dođe provjeriti kvalitetu i okus smljevene hrane koja se tamo poslužuje. Nejestivo!!

VL
Avatar ivo587
ivo587
22:31 05.06.2016.

Poanta cjelog sistema je da je čovjek poslušni rob.

VL
Avatar kravata
kravata
18:13 05.06.2016.

Sad ce se svi odrec imovine u korist svojih da bi dobili dom ali opasnist je da i dobiju nogu od svojih nasljednika prije doma to jest goli i bosi na ulici.

VL
DH
dalibor.hren
20:13 05.06.2016.

Mogli bi donijeti zakon da pravo na dom imaju devedesetgodišnjaci i njihovi roditelji!

VL
MX
Mister X
18:12 05.06.2016.

Nova pravila za umirovljenike - oni imućniji sami plaćaju sobu u domu --.Naravno ja sam isto zato onaj tko ima novaca tih par kuna neka si kupuje kruh a onaj tko nema neka dobije zabadava ... Ili pametno pošteno isto kao i o vo za dom.. Onaj tko ima veče plače političari da plačaju sve duplo više od nas sirotinje koji nemamo dovoljno ni običnu cijenu da plarimo . Bla bla bla i puno podvala tamo tehnuički izračunati od nekoga tko se koa kuži i kao to je tako ... O kavoj se mafiji i muljaži sa domovima radi nema nitko pojma niti žele znaju niti hoče to da srede kako treba ... Kao i sve ostola zaostalo u bolesnom socijalnom a socijalnim sistemu ...

VL
PO
porezni.obveznik
00:18 06.06.2016.

Samo reforme!

VL
SI
Sittingbull
09:18 06.06.2016.

Živjele reforme.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:49 06.06.2016.

stvarno nije normalno da penzići sa garsonijerama u centru zagreba uživaju tu povlasticu da im grad ili država doplaćuje smještaj u domu. a djeca i unuci jedva čekaju da stari/stara odapne, pa da to prodaju. a mi, država, narod, dada to financiramo? e dosta je bilo. mi smo bogati u stvari, al to ne cijenimo. tek kad se uvedu malo jači imovinski cenzusi, postat ćemo svjesniji što smo i kako nam je u stvari dobro. gdje su sad ti silni moralisti, koji su skandinavci uzor u svemu? pada vidimo kako i što radi npr. jedan danski penzić kad odlazi u starački dom. da vidimo i naše ljude upoznamo sa gorkom činjenicom da danac prodaje svoj stan, kuću, odlazi u starački dom, penzija i novac od prodaje stana mu daje sasvim udobnu starost i sigurnost. djeca se sama brinu za sebe. a sad mi recite kako to nije primjereno našem mentalitetu. pa nije ni ostalo!

VL
Avatar Costa
Costa
16:56 08.06.2016.

Ovo je sramota što rade tim jadnim penzićima, naplaćuju im i zrak- prije dvije godine poskupili su dom za 1100 kn a što bi sad opeh htijeli - opljačkat narod - zato smo se i borili u Domovinskom ratu da bi nekome punili kućni buđet a druge gurnuli u grobove. SRAMOTA

VL
Avatar Costa
Costa
17:02 08.06.2016.

Nadoplata za balkon kakve su to izmišljotine i lopovluk. Nobelova nagrada za stričeka koji u Poglavarstvu izmišlja ovakve stavke, a gori je onaj koji to dozvoli da tako rade sa jadnim starcima a oni su mu dali glas na biralištima. Inače jako puno je tih koji izmišljaju stavke i za druge režije. LOPOVI

VL
DU
Deleted user
19:11 05.06.2016.

Aleluja! Konačno! U isti tretman državne i privatne kapacitete, pa tko ima dobre prihode, dobro, tko nema, njemu se nek sufinancira. Osim ako oko ovog povezana mafija (mi imamo mafijice u svim zamislivim područjima života u kojima se mota državna lova) ne osujeti gospu Juretićku. PS To je lova iz državnog proračuna, izraz decentralizirana funkcija razumiju samo oni koji rade sa državnim proračunom, ali neopravdano zvuči kao da smo dosegli određeni stupanj decentralizacije državnih funkcija. Nismo. Bilo bi dobro da ga novinari izbjegavaju i jednostavno svojim riječima prepričaju tijek novca.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.