Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OSLABLJUJU MORAL GRAĐANA'

Nova ograničenja u Kini: Nakon video igrica na udar došao i sadržaj na televiziji?

CHINA-XI JINPING-PARTY SCHOOL-OFFICIALS-TRAINING SESSION (CN)
Foto: Shen Hong/XinHua/PIXSELL
1/3
02.09.2021.
u 21:08

Ova odredba stigla je zbog zabrinutosti kineskih vlasti jer su na brojne kineske pop-zvijezde utjecali trendovi iz Južne Koreje te Japana

Novi udarac na slobodu izražavanja dobila je Kina nakon što je predsjednik Xi Jinping službeno zabranio prikazivanje 'feminiziranih muškaraca' na televiziji te naredio televizijskim kućama da prestanu promovirati vulgarne internetske zvijezde. 

Ove naredbe stigle su nakon najava Komunističke partije da je naciji potrebna stroža kontrola nad poslovanjem i društvo, kao i jačanje javnog morala. 

Kako prenosi Daily Mail, Partija je i maloljetnicima ograničila pristup igricama na tri sata tjedno te pokušava obeshrabiti sve što bi moglo biti pretjerano pridodavanje pažnje slavnim osobama. 

- Mediji moraju odlučno stati na kraj 'feminiziranim muškarcima' i drugim abnormalnim estetikama, poručila je Partija.

Ova odredba stigla je zbog zabrinutosti kineskih vlasti jer su na brojne kineske pop-zvijezde utjecali trendovi iz Južne Koreje te Japana prema kojima su muškarci puno feminiziraniji.

- Osim toga, mediji bi trebali i prestati promicati 'vulgarne internetske zvijezde' i divljenje bogatstvu i slavi, smatra Partija, a više bi se trebala promicati kineska tradicionalna kultura.

Osim što je internet platforma Partije Weibo u subotu ugasila tisuće računa klubova obožavatelja i vijesti iz zabave, popularna glumica Zhao Wei nestala je sa svih streaming platformi bez objašnjenja te je njeno ime uklonjeno iz filmova i TV programa.

VIDEO Kako će izgledati svijet 2048. godine? Pariz i Berlin bit će napušteni, a Europa podijeljena...

Komentara 32

BE
berija
21:21 02.09.2021.

Preselit ću u Kinu.

Avatar Tombstone
Tombstone
22:15 02.09.2021.

Sudeci po napisanom partija nije napravila ama bas nista lose. I napokon nesto zbog cega se i na totalisticku tamnicu naroda Kinu treba ugledati

FA
fajlpz
21:30 02.09.2021.

Tako treba a ne kao Europa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije