Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optuženi u samoizolaciji

Nova odgoda suđenja Mamićima, opet zbog korone

Osijek: Počelo suđenje Zdravku Mamiću i još šestorici za izvlačenje 200 milijuna kuna iz Dinama
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
23.10.2020.
u 14:53

Podsjetimo, suđenje je trebalo početi u ponedjeljak, no na optuženičkoj se klupi nije pojavio Damir Vrbanović jer se u isto vrijeme podvrgnuo testiranju na koronu u Zagrebu, na što ga je, ustvrdila je obrana, uputila njegova liječnica

Zbog koronavirusa ponovno je odgođeno novo suđenje braći Mamić, a otkazane su sve rasprave zakazane za idući tjedan u tom postupku na osječkom sudu. Ovoga je puta, naime, u samoizolaciji optuženi Igor Krota, čiji je uži član obitelji pozitivan na Covid.

Podsjetimo, suđenje je trebalo početi u ponedjeljak, no na optuženičkoj se klupi nije pojavio Damir Vrbanović jer se u isto vrijeme podvrgnuo testiranju na koronu u Zagrebu, na što ga je, ustvrdila je obrana, uputila njegova liječnica. Tri dana ranije, rečeno je na sudu, imao je temperaturu.

Video: Dolazak Zorana Mamića na sud

Sudac Davor Mitrović odmah je upozorio kako to "za idući put neće biti dovoljno opravdanje". Vrbanovićev je nalaz, na kraju, bio negativan, no Sud se odmah potom susreo s novom preprekom. Sljedeće je ročište zakazano za 23. studeni.

Zdravko Mamić, brat mu Zoran te sin Mario Mamić, zatim Damir Vrbanović, Nikky Arthur Vuksan, Igor Krota i Sandro Stipančić terete se za zločinačko udruženje u sklopu kojeg su, preko off shore tvrtki registriranih u inozemstvu, iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna. Ukupna je šteta nanesena Dinamu, pak, oko 200 milijuna kuna. Zdravku Mamiću sudi se u odsutnosti, a spojene su u tom postupku druga i treća optužnica protiv njega. U trećoj je sam, a optužen je da je s računa Dinama u Klagenfurtu podignuo 2,2 milijuna eura i trošio ih za svoje potrebe.

Komentara 3

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
06:57 25.10.2020.

Jesu to oni isti mamici koji su si prisvojili dinamo Zagrebova gradski klub i sad tamo rade sto im volja.

MX
Mister X
00:00 25.10.2020.

a optužen je da je s računa Dinama u Klagenfurtu podignuo 2,2 milijuna eura i trošio ih za svoje potrebe. kako se navodi kupio si je i Kup sladoleda te 2 para ćarapa i jednu kravatu !

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
15:50 23.10.2020.

sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije