Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONIŠTENA POLITIKA ANGELE MERKEL

Nova Njemačka: Scholz gradi ratni stroj i nije baš sklon Hrvatima

Berlin: Prosvjed aktivista protiv posebnog fonda za Bundeswehr od 100 milijardi eura
Fabian Sommer/DPA
11.06.2022.
u 21:15

Scholzova Njemačka smatra da bi isključivanje nuklearne energije u ovom trenutku bila ozbiljna pogreška, a to je bio jedan od glavnih projekata bivše kancelarke. Vlada već sada pravi popis za nabavku tenkova, vojnih zrakoplova, brodova, helikoptera i drugog oružja za Bundeswehr. Cijena – 100 milijardi dolara. Njemačka postaje vojna supersila

Komentara 63

TO
tolitol
21:38 11.06.2022.

Ajmo malo pogledati u vlastito dvorište. Politika prema BiH koju su godinama vodile (pretežito) lijeve vlade (Račan i Milanović, tj. SDP i HNS) i za vrijeme Mesićevih mandata bile su najštetnije za interese Hrvata u BiH. . Očekivati od Nijemaca (ili bilo koga drugoga) da budu veći Hrvati od samih Hrvata, a istovremeno ti je godinama popriličan dio političke scene u zemlji bez rezervi podržavao Sarajevo, je neozbiljno. Trebat će jako puno rada dok se stvari polako ne dovedu u redu. Najgore je pristati na priču da smo neka vrsta vječne žrtve (što je pogubnost u koju su upale naše "komšije").

IZ
Izilajf
23:52 11.06.2022.

Ah, najviše neskloni hrvatima su hrvati. Nema škuda za toliko Juda... Pustimo Njemačku.

ST
stefj
21:50 11.06.2022.

To što Scholz priča da će puno uložiti u vojsku ne znači ništa. Priča on jako puno u zadnje vrijeme pa se apsolutno ništa od toga nije ostvarilo. Čak je pitanje da li je Njemačka isporučila kacige za pomoć Ukrajini čime se u početku hvalila, nema niti kaciga, niti borbenih vozila, čak nije isporučila niti tenkove iz rezerve Poljskoj ili vozila Grčkoj... Izraz šolcanje nije nastao bez veze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?