Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLINIKA DR. FRAN MIHALJEVIĆ

Nova mjera zbog korona virusa: Hrvatska dobila posebnu karantenu

Ilustracija
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
21.02.2020.
u 17:28

Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama. Ova odluka stupila je na snagu danas.

Ministar zdravstva Vili Beroš donio je odluku o osnivanju karantene kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze korona virusom. To je napravljeno na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Karantea je osnovana u Klinici za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević “ i u njoj će boravit osobe za koje se utvrdi ili za koje postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene korona virusom. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama. Ova odluka stupila je na snagu danas.

- Do danas, na sreću, u Hrvatskoj nema zaraženih i oboljelih osoba od korona virusa. Međutim, ne želimo ništa prepuštati slučaju u zaštiti hrvatskih građana od ove zdravstvene ugroze. Iskustvo iz susjedne Italije i nekih drugih sredina traži od nas da “pušemo i na hladno”, pa sam stoga odlučio, uz sve do sada poduzeto, osnovati karantenu kao još jednu dodatnu preventivnu mjeru - izjavio je ministar Vili Beroš.

Pogledajte i video: Najmanje 40 Amerikanaca koji se evakuiraju s kruzera zaraženo koronavirusom

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar KeK_LoL_JK
KeK_LoL_JK
18:25 21.02.2020.

Loža nam treba, loža! kakvih karantena...Nakon srpa i čekića, trokut i šestar!....

Avatar speak_loud
speak_loud
18:10 21.02.2020.

Dobro da u resoru zdravstva nema nikakvih problema pa se novi ministar usredotočio samo na epidemiju korona virusa.

ZO
zoranos
17:47 21.02.2020.

A stvarno ste više dosadni! Smrtnost od tog novog virusa je manja od 3%, a u cijeloj Europi ima možda 100 zaraženih ... Nije tolika potreba za pisanjem o tome! Kad dođe, onda posvetite malo više vremena tome. Naravno odgovorne službe trebaju biti spremne, ali ljude maltretirati svakodnevno paničnim vijestima nema smisla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije