Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE VELIKI BROJ SKIJAŠA

Nova meka za Hrvate: 'Tamo skija pola Zagreba'

Sahara dust is seen on the snow behind a chairlift in St. Moritz
ARND WIEGMANN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
04.03.2021.
u 08:54

Švicarska je bila jedina opcija za trening bez ograničenja, pa je bila posebno zanimljiva našim klubovima. Individualni angažmani krenuli su tijekom siječnja i veljače, a sada bi krenuli ''čoporativno''.

Potkraj ožujka veći broj skijaša trebao bi krenuti u Švicarsku, novu skijašku meku za Hrvate. Švicarska za naše državljane ne traži PCR test, kao ni Slovenija i Italija kroz koje se prolazi na putu za destinaciju. Test je potreban jedino pri povratku u Hrvatsku ili se može otići u samoizolaciju.

– Otkad smo se oglasili na društvenim mrežama, interes je jako dobar. Prvi nam gosti u Švicarsku idu skijati ovaj petak, i to nekoliko njih, dok je puno veći broj mjesta već rezerviran za 20. ožujka. Nismo organizirali prijevoz autobusima zbog ove situacije s pandemijom, ide se vlastitim autima ili mi možemo organizirati kombije – kazali su za Slobodnu Dalmaciju u jednoj zagrebačkoj turističkoj agenciji.

Skijanje i bordanje organiziraju u Les 4 Valles, a odsjeda se u jednom od četiri gradića – Varbieru, Nendazu, Thyonu i Vesyonnazu. Plaća se 3750 kuna po osobi u apartmanu od 35 kvadrata s četiri kreveta. Ski-pass uključen je u cijenu, no prijevoz i hrana nisu.

Švicarska je bila jedina opcija za trening bez ograničenja, pa je bila posebno zanimljiva našim klubovima. Individualni angažmani krenuli su tijekom siječnja i veljače, a sada bi krenuli ''čoporativno''.

– Švicarska je jedina zemlja na Zapadu koja bez ograničenja prihvaća nas, skijaše. Jedini kriterij jest da je postotak zaraženih na 100.000 stanovnika u Hrvatskoj manji nego u Švicarskoj. Sada je to tako pa od naše granice do St. Moritza ne postoji kontrola. Na slovenskoj granici prošli smo bez pitanja tko, gdje i kamo. Na granici s Italijom, kod Nove Gorice, nije bilo nikoga, a i na granici Italije i Švicarske kod Tirena smo također bez pitanja ušli u zemlju – rekao je za Slobodnu Dalmaciju Vlado Šestan i dodao da tamo skija ''pola Zagreba'' dok je ostala polovica na Jahorini.

Kaže kako na skijalištima nema gužve i da je popunjenost oko 65 posto. 

Tomislav Musa kreće 20. ožujka u Švicarsku i onamo vodi jednu grupu Dalmatinaca. 

– Kada se pročulo da idemo moja ekipa i ja, počeli su me zvati ne samo iz Splita i Dalmacije već i iz Pule, Zagreba... – rekao je i dodao kako je plan krenuti kombijima i držati se svih mogućih mjera. Rekao je i kako će se do 18. čekati s uplatom iznosa 'jer nikad se ne zna s ovom ludom epidemijom'.

Što do sada znamo o brazilskom soju koronavirusa i zašto zabrinjava znanstvenike

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
09:51 04.03.2021.

Opet se javljaju oni koji nemaju hrabrosti stat na skije. Pitam se dal' će tak laprdat kad dođe ljeto i vrijeme za ljetovanje, ili je odlazak na more normalna stvar?

Avatar Scheweningen
Scheweningen
10:10 04.03.2021.

Dobra vijest da je pola Zagreba imucno

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
09:39 04.03.2021.

Nova meka za imucne Hrvate: 'Tamo skija onaj pola Zagreba koji nije prinuđen razmišljati kako spašenje naći u bežaniji za Irsku'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije