Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVAN PRIMJER

Nova kosovska vlada ispunit će obećanje i prepolovit će si plaće

Albin Kurti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.02.2020.
u 17:22

Kurtijev prethodnik, Ramush Haradinaj, udvostručio si je plaću prije dvije godine s 1500 na 2950 eura, izazvavši time velike kritike u zemlju u kojoj je trećina stanovništva nezaposlena

Kosovski premijer Albin Kurti i ministri odlučili su u srijedu prepoloviti si plaće kako bi dokazali da se nova vlada želi boriti protiv nejednakosti.

Kurtijev prethodnik, Ramush Haradinaj, udvostručio si je plaću prije dvije godine s 1500 na 2950 eura, izazvavši time velike kritike u zemlju u kojoj je trećina stanovništva nezaposlena. Njegovi ministri također su dobili velike povišice.

"Predlažem da se ukine odluka (prethodne) vlade i da se plaće (ministara) vrate na onakve kakve su bile prije", rekao je Kurti prije nego je kabinet odobrio odluku. To je bilo njegovo predizborno obećanje.

Kurti, vođa ljevičarske stranke Samoodređenje, sklopio je koalicijski dogovor sa strankom desnog centra nakon dugih pregovora i nova vlada preuzela je dužnost 3. veljače.

Prosječna plaća u privatnom sektoru na Kosovu iznosi 401 euro, a u državnom 573 eura.

Kosovo ima 1,8 milijuna stanovnika i ove godine očekuje gospodarski rast od 4 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije