Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlata Hrvoj-Šipek

Nova glavna državna odvjetnica prisegnula: Želim vratiti povjerenje građana u pravosuđe, potrebne su promjene

Zagreb: Nova državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek položila prisegu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/15
26.05.2020.
u 10:21

Svu svoju energiju, znanje i iskustvo posvetiti, najavila je, usmjerit će ka učinkovitom procesuiranju kaznenih djela, osobito onih koruptivne naravi

Zlata Hrvoj-Šipek, nova glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske, prisegnula je danas pred predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem. U svom govoru nakon prisege najavila je promjene u radu Državnog odvjetništva te fokusiranje na korupciju.

- Štititi jedinstvenost, suverenitet i pravni poredak Hrvatske je naša zadaća i dužnost prema svima onima koji su dali živote za samostalnu i demokratsku RH, to je naša obveza i u odnosu na buduće generacije. Duboko sam svjesna značenja današnje prisege i značaja zadaće Državnog odvjetništva i težine odgovornosti koju danas preuzimam, ali i negativne percepcije javnosti i nepovjerenja građana prema pravosuđu. Zato ću svu svoju energiju, znanje i iskustvo posvetiti vođenju do u duhu dane prisege, na putu vladavine prava prema visoko postavljenim ciljevima učinkovitog procesuiranja kaznenih djela, osobito onih koruptivne naravi. Za ostvarenje ovih ciljeva potrebne su promjene. Čvrsto sam uvjerena da ću svojim predanim radom dokazati da je do neovisno i samostalno pravosudno tijelo u koje građani mogu imati povjerenje - kazala je Hrvoj Šipek nakon prisege ističući zahvalnost na ukazanom povjerenju pri dodjeli ove važne dužnosti.

Komentara 3

DU
Deleted user
10:39 26.05.2020.

bas fino...tak bude u hrvatskoj ...ali na sveto nigdarjevo...a mortik ni tada...

Avatar drug Joža
drug Joža
12:04 26.05.2020.

Zanimljivo da kad prevode američke filmove obično onda prevode sa "državni tužitelj", puno je logičniji naziv, zašto se tako ne zove i službeno?

SS
simpatican.simpa
10:51 26.05.2020.

Nova državna odvjetnica priznala da postoji nepovjerenje građana , korupcija u pravosuđu,a s obzirom da je dugi niz godina u tom sustavu nije se nikad čulo za nju da je pokrenula nešto, prijavila svoje korumpirane kolege koji krše Zakone, donose krive odluke Da li možemo očekivati nešto bolje od nje ? Da li ona želi promjeniti Štefa na porti ili čistačicu Baru ili svoje kolege s kojima dijeli ured. Ako ne pospremi svoje kolege suce, državne odvjetnike u Lepoglavu ne može biti ništa bolje ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije