Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Bjelovaru

Nova akcija u SDP-u: Spašavanje Bernardića do EU izbora

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.08.2018.
u 11:30

Kešer: Spasiti ga mogu samo četiri EU mandata

Nakon što su pozivi aktualnom šefu SDP-a Davoru Bernardiću da odstupi s mjesta predsjednika SDP-a postali sve učestaliji i glasniji, nije trebalo dugo čekati ni na protureakciju.

Šef podravsko-prigorskog SDP-a Mladen Kešer odlučio se na “protuofenzivu” i, s obzirom na predloženo, na glavnu ulogu u akciji “spašavanja vojnika Bernardića” do EU izbora.

Nije dobio priliku

Poziva sve šefove županijskih organizacija SDP-a da se idući tjedan sastanu u Bjelovaru kako bi raspravili o situaciji u stranci i vidjeli što se da napraviti da se ona smiri i poboljša i pritom izravno poručuje kako smatra da se Davoru Bernardiću mora dati prilika da vodi stranku do EU izbora, odnosno da ga se “rušiti” može tek nakon toga ne postigne li rezultat. A dobar rezultat, kaže Kešer, koji bi Bernardića mogao spasiti odlaska s čela stranke su četiri mandata. Inače, isto je navodno “molio” i sam Bernardić članove vodstva stranke, mir do EU izbora, kada su mu u nekoliko navrata kazali da bi bilo vrijeme da se povuče.

Davor Bernardić
1/6

– Bernardić dosad nije dobio ni jednu priliku da dobije neke izbore i bilo bi nekorektno prema predsjedniku da ga se ruši prije toga. EU izbori su njegov prvi pravi ispit – kaže Kešer.

Dodaje i kako EU izbori ne bi trebali biti jedina tema sastanka sa šefovima županijskih organizacija idući tjedan već drži da treba otvoriti i pitanje stanja u stranci.

– Bernardić nije dobro napravio mnoge stvari, ali nije jedini krivac – kaže Kešer.

Na pitanje što smatra da je Bernardić napravio dobro, odgovara kako nije napravio ni jedan veliki gaf da bi ga se na ovaj način rušilo. Kešer kaže i da su na najavljeni sastanak pozvani svi šefovi županijskih organizacija pa i oni koji su pozivali Bernardića na ostavku, zbog čega su neki i suspendirani.

Dakle, na sastanak su pozvani i Siniša Hajdaš Dončić, još uvijek šef Krapinsko-zagorskog SDP-a, i Mihael Zmajlović, predsjednik SDP-a Zagrebačke županije, koji su i dalje formalno na čelu tih organizacija s obzirom na to da statutarna komisija još nije dala pravorijek na njihovu žalbu na odluku o suspenziji. A pozvan je i Ranko Ostojić, novi šef dalmatinskog SDP-a, te Gordan Maras, šef zagrebačkog SDP-a. No kako se neslužbeno čuje, malo je vjerojatno da će se odazvati.

“Ne treba nam potop”

Grupacija okupljena oko Hajdaša Dončića i Peđe Grbina i dalje traži Bernardićevu ostavku i što skorije unutarstarnačke izbore. Ne žele da Bernardić ostane na čelu stranke do EU izbora jer drže da će u tom slučaju doživjeti potop.

Akcija koju pokreće Mladen Kešer, šef podravsko-prigorskog SDP-a, druga je inicijativa unutar SDP-a u dva tjedna. Prošli vikend sličan pokušaj izveli su mladi gradonačelnici i načelnici SDP-a, tzv. neretvanska skupina. No dok su oni više “petljali” s onim što traže, ne želeći jasno kazati jesu li za Bernardićev odlazak ili ostanak, Kešer otvoreno poručuje da Bernardić mora ostati šef do EU izbora i za to planira očito dobiti potporu ostalih šefova županijskih organizacija. Sve je to uvertira i priprema za vruću jesen, odnosno početak saborskog zasjedanja kada se u SDP-u mora očekivati i nekakav rasplet situacije. Prvi korak svakako bi trebala biti zajednička sjednica Kluba zastupnika, u kojem dvije trećine zastupnika želi Bernardićev odlazak i sjednica vodstva SDP-a. Glavni odbor izglasao je da se sjednica mora održati, no još nije sazvana.

 

Komentara 36

AP
apokalipsadolazi
12:20 17.08.2018.

Tko glasuje za SS DP glasa za čopor koji pijan ubija po cestama a sve to naslijedio od Blajburških koljača Mega zločinca Tita.

DU
Deleted user
12:58 17.08.2018.

E moj Davore...nemozes biti katolik i komunist, to partija ne voli! Ali od sveg srca hvala na pocetku kraja partije.

Avatar rubinet
rubinet
12:11 17.08.2018.

Spašavanje vojnika /partije/ Bernija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije