Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.11.2015. u 00:07

Samo je ruho novo, Večernji koncepcijski, svjetonazorski i sadržajno ostaje isti

Dragi čitatelji, tiskano izdanje Večernjeg lista od ponedjeljka ima umivenije lice. Glava lista protegla se širinom cijele stranice, najava je manje pa je njihov sadržaj dobio na značenju, a fotografija dostojan prostor. Večernji list koji je danas izašao koncepcijski, sadržajno i svjetonazorski identičan je onome od jučer, ali ima ozbiljniji izgled.

Dijelom zato što smo poslušali vaše prijedloge i primjedbe, a dijelom zato što papirnate novine moraju ići ukorak s vremenom. Primijetit ćete da smo vas poslušali i povećali pismo. Stranica više nije podijeljena u šest, nego u pet stupaca pa čitatelj lakše “prolazi” kroz tekst, a stranica je prozračnija. Sve su Večernjakove rubrike ostale na “svom mjestu” pa naviku da omiljeno štivo nađete tamo gdje očekujete nećete trebati mijenjati. Prednji dio lista ostaje posvećen događajima s političkog i gospodarskog područja te regionalnim i lokalnim temama, kao i neizostavnoj crnoj kronici. Drugi dio lista nose sport, kultura, tematska panorama i događaji sa ili iza scene. Obogatili smo ga novom rubrikom, Život sa stilom, namijenjenom potrošačima. Više po ukusu čitateljica, ali punom informacija korisnih baš svima.

Koncepcijski se, dakle, ne mijenjamo, uređivačka politika ostaje ista, bez kompromisa u službi čitatelja i domovine. Novi izgled prati vaše, ali i naše želje za kvalitetnim, relevantnim temama obrađenima na profesionalan i nezavisan način.

Večernji, poput svih svjetskih papirnatih novina, prilagođava sadržaj potrebama čitatelja, a taj sadržaj nisu vijesti koje ste čuli na radiju i televiziji ili pročitali na portalima, nego su složeniji novinarski prilozi potaknuti vijestima, aktualnim događajima i ljudima. Analize, objašnjenja, komentari, intervjui... dominirat će stranicama, no bit će i mjesta za kraće forme: zanimljive informacije i bilješke. Siguran sam, dragi čitatelji, da će vam novi izgled biti privlačan, kako za oko tako i zbog više sadržaja koji sada možemo prezentirati na našim stranicama.

Foto: VLm

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije