Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
norveška

Norveško tužiteljstvo: Breivik neće kazneno odgovarati

Breivik
Reuters/PIxsell
02.03.2012.
u 21:01

Breiviku će se suditi kao neuračunljivoj osobi te tužitelji ne mogu tražiti zatvorsku kaznu. Kazna će mu biti liječenje u psihijatrijskoj ustanovi

Norveško tužiteljstvo izvijestilo je danas kako će Anders Behring Breivik odgovarati za ubojstvo 77 osoba na otoku Utoya i ispred zgrade Vlade u Oslu, ali da neće dobiti zatvorsku kaznu budući da je psihički neuračunljiv, javlja The Telegraph. To znači da će Breivik kaznu odležati u nekoj psihijatrijskoj ustanovi.

– U ovoj fazi optužnice, nemamo uvjete tražiti zatvorsku kaznu – kazao je državni tužitelj Tor-Aksel Busch .

– No, da bude jasno, tijekom suđenja tužiteljstvo će imati pravo ukoliko to bude potrebno zatražiti zatvorsku kaznu ili maksimalnu kaznu od 21 godinu zatvora – dodao je.

Breiviku će se suditi kao neuračunljivoj osobi, međutim to bi se moglo promijeniti ako se otkriju nove činjenice u vezi s njegovim mentalnim zdravljem.

Suđenje počinje 16. travnja.

Ključne riječi

Komentara 22

KR
krajisnik
23:40 02.03.2012.

Ma decko je dobio sedmicu na loto, ima 3 soban stan sa punim pansionom u \"zatvoru\" Servis bolji nego u hotelu sa 5 zvjezdica i medijsku paznju 24 sata dnevno. A u svim je novinama svaki dan i to uvjekk nasmijan i zadovoljan, ja da sam Norvezanin i da mi je zivot u krcu odmah bi napravio isto sto i on. Naravno proglasen je bolesnim da bi Norvezani sprali ljagu sa sebe.

K1
k1milica
06:18 03.03.2012.

pa nece sudovi za gospodu suditi masonima ili....moto svedske loze koja ima ingerenciju nad cijelom skandinavijom : korak blize jeruzalemu....

Avatar flegmatik
flegmatik
11:19 03.03.2012.

A da nije Osama bin Laden takodjer bio lud? Mozda su ga ubili bez razloga. Mozda je jednostavno trebao u ludaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije